Marcinkevičius




K. Bartoševičius savo kaltės nepripažįsta, parodymus duos kitą posėdį

kaltesSeksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius kaltinamas buvęs Seimo narys Kristijonas Bartoševičius savo kaltės nepripažįsta, parodymus ketina duoti kitą posėdį.

„Kaltinamasis aktas perskaitytas, kaltinamasis dėl jam pareikštų kaltinimų savo kaltės nepripažįsta“, – BNS ketvirtadienį po posėdžio nurodė Panevėžio apygardos teismo atstovė Jolita Gudelienė.

K. Bartoševičius yra kaltinamas dėl 10 nusikalstamų veikų padarymo: dvi veikos – dėl seksualinio prievartavimo, padaryto mažamečio bei nepilnamečio asmens atžvilgiu, keturios – dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo bei dar keturios – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

J. Gudelienės teigimu, buvęs Seimo narys parodymus turėtų duoti kitą posėdį, kuris vyks gruodžio 20 dieną.

„Šiandien parodymų nedavė, tačiau sutiko duoti paaiškinimus, nelaukiant kitų įrodymų tyrimo, – sakė teismo atstovė. – Į šį posėdį jis jau turėtų atvykti gyvai.“

Ketvirtadienį vykusiame posėdyje K. Bartoševičius dalyvavo nuotoliniu būdu. Tokį prašymą kiek anksčiau pateikė jo advokatas Olegas Šibkovas.

Posėdžio metu teismas taip pat priėmė dar du nukentėjusiųjų atstovų civilinius ieškinius. Iš viso jų yra trys.

„Civilinių ieškinių dagiau kaip ir būti nebegali, nes pagal procesą jie turi būti pateikti iki kaltinamojo akto perskaitymo teisme“, – sakė J. Gudelienė.

Savo ruožtu pats O. Šibkovas BNS teigė negalintis komentuoti motyvų, kodėl K. Bartoševičius kaltę neigia.

„Visi parodymai, paaiškinimai bus duodami teismui, tai čia iš anksto negali sakyti. Tuo labiau, kad tai yra susiję su nevieša bylos medžiaga“, – kalbėjo advokatas.

„Ką galime pasakyti, kad mes turime abejonių dėl asmenų parodymų, dėl ekspertinių išvadų“, – pridūrė jis.

K. Bartoševičiui galioja anksčiau skirtos kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždraudžiant bendrauti su nurodytais asmenimis, ir dokumentų paėmimas, jam taikomas ir laikinas apribojimas naudotis banke turimais pinigais.

Prokuratūra jo bylą teismui perdavė liepos pabaigoje. Jos nagrinėjimas vyksta uždarų posėdžių metu, siekiant apsaugoti nukentėjusius nepilnamečius, neatskleisti jų tapatybių.

Baudžiamasis kodeksas už seksualinį prievartavimą numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 15 metų, už jaunesnių kaip 16 metų asmenų tvirkinamuosius veiksmus – laisvės atėmimą iki penkerių metų, dėl sveikatos sutrikdymo numatytos švelnesnės bausmės.

K. Bartoševičius nusikaltimus, įtariama, įvykdė būdamas Seimo nariu. Naujienų portalas „Delfi“ skelbė, kad įtariama, jog K. Bartoševičius tvirkino berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ auklėtinius.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo nepilnamečių ir mažamečių seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prokuratūra atliko nuo pernai lapkričio. Įtarimai K. Bartoševičiui pateiktį vasarį, Seimo nario mandato jis atsisakė sausio pabaigoje.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode