RETRO

Via Lucis 2022: jauni žmonės, nešantys Kristaus šviesą

sviesaIš Romos per Asyžių į Turiną: šimtai kilometrų vedantys per 14 Italijos miestų. Susitikti su vargšais, nešti Kristaus šviesą Šviesos keliu.

Ši iniciatyva atgaivina ir naujai pristato liturginį liaudies pamaldumą „Via Lucis“, Šviesos kelią. Tai tradicija, pagal kurią Velykų metu prisimenami ir švenčiami Kristaus gyvenimo įvykiai ir Bažnyčios gimimas – nuo Prisikėlimo iki Sekminių. Šio kelio idėja gimė 1988 m. saleziečiams. Jaunimą kviečiantis „Via Lucis 2022“, kuris vyks rugpjūčio 20 –  rugsėjo 3 d.,  apima 14 dienų programą keturiolikoje miestų, kur dalyvauja 14 misionierių bendruomenių ar parapijų. Jaunimas galės dalyvauti, keliauti ir įgyti naujų žinių, patirčių, dalyvauti dirbtuvėse, renginiuose, liturgijoje; liudyti, prisidėti prie įvairių bendruomenių veiklos. Kiekvienas etapas bus sudarytas iš kelių dalių: erdvė liudijimams, susitikimai su vietos gyventojais geležinkelio stotyse, Eucharistinė adoracija, kurią lydės „šventojo iš gretimų durų“ pristatymai.

Šviesos kelias prasidės Romoje.  Kitos stotelės – Paduva, Parma ir Pjačenca, kur piligrimų grupę pasitiks Kombonietės misionierės, Šv. Pranciškaus Ksavero vienuoliai ir skalabriečių misionieriai. Milane jaunieji maldininkai sustos Popiežiškųjų misijų draugijų centre, o Genujoje susitiks su Afrikos misijų bendruomenės nariais. Galutinė stotelė – Turinas, kur jaunieji piligrimai pasidalins savo patirtimi, įspūdžiais, liudys, švęs liturgiją su Fokoliarų bendruomene.  (DŽ/Fides)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode