Parama dėkojame




Sprogimas

Pasaulio religijų kongresas Kazachstane. Popiežius trokšta dalyvauti

dalyvautiPopiežius Pranciškus išsakė troškimą nuvykti į Kazachstaną ir dalyvauti šį rudenį vyksiančiame Pasaulio religijų kongrese. Popiežius tai pareiškė pirmadienį balandžio 11 d., per nuotolinį susitikimą su Kazachstano prezidentu Kasymu Žomartu Tokajevu.

Septintasis Pasaulio ir tradicinių religijų lyderių kongresas įvyks rugsėjo mėnesį Kazachstano sostinėje Nur Sultane. Žinią apie popiežiaus asmeniškai per internetinę konferenciją išsakytą norą dalyvauti kongrese patvirtino Šventojo Sosto spaudos salės direktorius M. Bruni.

Pirmasis Pasaulio religijų kongresas 2003 m. Kazachstano sostinėje surengtas pagal 2002 m. popiežiaus šv. Jono Pauliaus II iniciatyva Asyžiuje surengtos Maldos už taiką dienos pavyzdį. Romos vyskupas vylėsi tokiu būdu paliudyti religijų teigiamą indėlį į tautų dialogą ir santarvę po 2001 rugsėjo 11  d. teroristinių išpuolių Jungtinėse Valstijose.

Šv. Jonas Paulius II buvo pirmasis ir ligi šiol vienintelis popiežius, lankęsis Kazachstane. Apaštališkoji kelionė įvyko 2001 m. rugsėjo 22–25 d. Popiežius kelionės metu kreipdamasis į tautų ir religijų vadovus kvietė ryžtingai saugoti ir kurti taiką pasaulyje.

Pavedęs Ozernojės Dievo motinos, Taikos Karalienės, globai Kazachstano tautą, taip pat kaimynines šalis, šv. Jonas Paulius II nuoširdžiai paragino krikščionis ir kitų religijų atstovus „visiems kartu kurti pasaulį be smurto“, „gyvybę mylintį, teisingumo ir solidarumo keliu žengiantį pasaulį“, patikino, kad „religija niekada negali būti konflikto šaltinis“, kvietė visų religijų atstovus „karštai melsti Dievą, kad pasaulyje įsiviešpatautų didžioji taikos malonė“, kad „visos tautos kurtų meilės civilizaciją, kurioje nebūtų vietos neapykantai, diskriminacijai ir smurtui“.

„Visa širdimi meldžiu Dievą, kad pasaulyje vyrautų taika!“ – sakė 2001 m. Astanoje šv. Jonas Paulius II.

Septintojo Pasaulio ir tradicinių religijų lyderių kongreso Nur Sultane tema: „Pasaulio religinių konfesijų ir tradicijų lyderių vaidmuo žmonijos socialinėje ir dvasinėje raidoje po pandemijos“. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode