Sprogimas

Popiežius: tai ne karinė operacija, o žiaurus karas

kar„Brangūs broliai ir seserys, Ukrainoje teka kraujo ir ašarų upės. Tai ne tik karinė operacija, bet karas, sėjantis mirtį, destrukciją ir kančią. Aukų skaičius didėja, taip pat ir bėgančių žmonių, ypač motinų ir vaikų, skaičius. Humanitarinės pagalbos poreikis šioje kankinamoje šalyje kas valandą smarkiai auga“, – sakė popiežius Pranciškus kovo 6 d. vidudienio maldos susitikime. 

„Nuoširdžiai prašau iš tikrųjų užtikrinti humanitarinės pagalbos koridorių saugumą ir garantuoti bei palengvinti pagalbos patekimą į apgultus rajonus, kad būtų suteikta gyvybiškai svarbi pagalba mūsų broliams ir seserims, ant kurių krinta bombos ir kuriuos slegia baimė“, – tęsė jis.

„Dėkoju visiems, kurie priima pabėgėlius. Visų pirma prašau nutraukti ginkluotus išpuolius ir siekti, kad grįžtų derybos ir sveikas protas. Taip pat kad grįžtų pagarba tarptautinei teisei!“, - kalbėjo popiežius. – „Norėčiau padėkoti žurnalistams, kurie rizikuodami savo gyvybe teikia informaciją: ačiū jums, broliai ir seserys, už jūsų tarnystę! Tarnystę, kuri leidžia mums būti arti tų žmonių tragedijos ir pamatyti karo žiaurumą. Ačiū jums, broliai ir seserys. Drauge melskimės už Ukrainą: aikštėje matome jos vėliavas. Kaip broliai kartu melskimės Dievo Motinai, Ukrainos Karalienei“, – kvietė Šventasis Tėvas, pradėdamas „Sveika, Marija“ maldą. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode