Marcinkevičius




Mažeikių gaisrinėje duris atvėrė vaikų edukacijai skirtas kambarys

vaikaiMažeikių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje duris atvėrė vaikams skirtas kambarys, kuriame jie supažindinami su gaisrine sauga. Tokia erdvė gaisrinėje – pirmoji, o idėja ją įrengti kilo Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkui Kęstučiui Bautroniui, apsilankius Ukrainoje. Jį sužavėjo praėjusiais metais šioje šalyje aplankyta nauja gaisrinė, kurioje jam teko apžiūrėti ir vaikams skirtą kambarį. „Peržiūrėję savo tarnybų patalpas, radome galimybę tokią erdvę įrengti Mažeikių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje“, – pasakoja K. Bautronis.

Tad senos ir nenaudojamos buvusios valgyklos patalpos buvo prikeltos naujam gyvenimui. Nuo šiol čia netrūks vaikų klegesio ir jaukaus šurmulio.

„Vaikus reikia auklėti nuo mažens, juk ne veltui sakoma: „Lenk medį, kol jaunas“, – apie idėjos prasmę kalba K. Bautronis. – Labai norisi, kad vaikai kuo daugiau sužinotų apie gaisrinę saugą, kad norėtų tapti ugniagesiais gelbėtojais“.

Neretai geros idėjos taip ir lieka dūlėti stalčiuose, nes joms pritrūksta lėšų. Ši idėja – vaikų edukacinė erdvė gaisrinėje – sėkmės istorija, įgyvendinta didelio darbuotojų entuziazmo dėka. K. Bautronis dėkingas visam Mažeikių PGT kolektyvui, kad suprato jo idėją, palaikė ir entuziastingai ją įgyvendino. „Pagavo mano mintį ir padarė. Darbuotojai to patys labai norėjo. Patikėkit, idėjos pylėsi viena po kitos. Džiugu, kad mūsų kolektyvas – veiklus, iniciatyvus ir atsidavęs“, – sako jis.  

Vaikų kambarys įrengtas Šiaulių PGV lėšomis. Jau yra nupirkti vaikiški šalmai, pasiūtos vaikiškos gaisrininkų uniformos, net nusileidimo vamzdis įrengtas. Daug ką darbuotojai sukūrė savo rankomis. Štai ugniagesiai gelbėtojai ir tarnybos darbuotojai patys iš faneros pagamino gaisrinių automobilių maketus, ruošiasi padaryti ir gesintuvų maketus.

Departamento lėšomis įsigytas naujas televizorius su mobiliu stovu, kad besilankantys moksleiviai galėtų susipažinti su ugniagesių darbu, išklausyti ir pamatyti vaizdinę mokomąją medžiagą.

K. Bautronis kviečia ne tik Mažeikių ir aplinkinių miestelių, kaimų ir miestų vaikus, bet ir visos Lietuvos priešgaisrines gelbėjimo tarnybas apsilankyti šiame vaikų edukacijos kambaryje. Vaikų kambarys lankytojams atviras ir savaitgalio dienomis – šeštadieniais ir sekmadieniais.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Komunikacijos skyriaus nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode