Marcinkevičius




Atidarytas XVII tarptautinis Mažeikių meno festivalis

festivatidRugsėjo 30-ąją į Mažeikių kultūros centrą klausytojus sukvietė XVII tarptautinis Mažeikių meno festivalis. Atidarymo koncerte atlikta Lietuvos sostinės 700 metų sukakčiai sukurta oratorija. Mažeikiai – antrasis miestas, kuriame nuskambėjo iškilmingas opusas. Pasaulinė premjera įvyko šiemet Vilniuje.

 

Meno festivalį atidarė Mažeikių rajono savivaldybės merė, festivalio globėja Rūta Matulaitienė. Pradžią iškilmingai paskelbė ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios varpai.

Donato Zakaro oratoriją „Vilniaus pašlovinimas“, diriguojant Artūrui Dambrauskui, atliko Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Modestas Pitrėnas) ir valstybinis choras „Vilnius“ (vyr. dirigentas A. Dambrauskas), solistai Lina Dambrauskaitė ir Romanas Kudriašovas. Koncerto vedėja –  Gerūta Griniūtė.

Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato poeto Vlado Braziūno eilėmis sukurtoje  muzikinėje dedikacijoje Vilniui – žvilgsnis ir į Katedros aikštę, ir į Vilniaus miesto istoriją, ir į mitus.

Antrasis festivalio renginys vyks spalio 3 d., 18.00 val., Mažeikių kultūros centro Didžiojoje salėje. Žiūrovai išvys menininko Artūro Šlipavičiaus-Šlipo parodą „Laiškai iš praeities“, kurią pristatys autorius. Parodos ašimi taps performansas „Kodėl Vytautas Didysis valgė raugintus agurkus?“

Birutės Šneideraitienės nuotr. Daugiau nuotraukų: (1) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode