Parama dėkojame




Kurjerio darbas: ar tai jums?

kurjerSaugiai, laiku ir patikimai gauti siuntą yra svarbu tiek siuntos gavėjui, tiek ją pristatančiam kurjeriui. Nuolat į namų duris besibeldžiantys vyrukai,  vilkintys konkrečios tarnybos kurjerio uniformą ar šalia paštomatų kaip vijurkai besisukantys darbuotojai tapo tokia savaime suprantama kasdienybe, jog net nesusimąstome kokį didelį darbo krūvį tenka atlaikyti šios profesijos atstovams. Dažnai ši profesija net nuvertinama, kaip ne prestižinė. Ar tikrai taip? 

 

Ką iš tikrųjų veikia kurjeriai?

Taigi, ką veikia kurjeris? Šis žmogus pristato užsakytą prekę į namus bei darbo vietą arba ją patalpina kliento užsakyme pasirinktame paštomate. Be individualių siuntų pristatymo kurjeris taip pat vykdo specializuotus pristatymus įstaigoms ir įmonėms. Dažniausi užsakovai - advokatų kontoros, bankai, ligoninės ir kita. Tokioms įmonėms pristatomi siuntiniai dažniausiai būna įvairūs dokumentai ar medicininiai mėginiai. Tad sakyti, jog kurjerio darbas nėra atsakingas ir nereikalauja susikaupimo, būtų tikra nuodėmė. 

Tačiau vien tik tuo, kad pristatoma siunta iki durų ar paštomato, kurjerio darbas tikrai neapsiriboja. Jis atlieka ir tokias pareigas:

  • Patikrina pristatymo metu pateiktą informaciją. Tai apima pavardes, telefono numerius, adresus ir kitą konkrečioje situacijoje svarbią informaciją.
  • Iš klientų surenką apmokėjimus ir parašus.
  • Ieško efektyviausių pristatymo maršrutų.
  • Pateikia ataskaitą apie pristatymus, jų metu įvykusias nenumatytas situacijas. 
  • Bendraudami su klientais kurjeris laikosi nustatyto etiketo. Jie privalo būti mandagūs atsakyti į visus klausimus, susijusius su užsakymo pristatymu. Tai tik iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti savaime suprantamu dalyku, nereikalaujančiu jokių pastangų. Iš tikrųjų kurjeriams tenka susidurti su įvairiausiu klientų elgesiu. Jiems, tuo tarpu, reikia mokėti kiekvienoje situacijoje išlikti ramiems ir mandagiems, nes nuo to priklauso įmonės, kurioje jis dirba, geras vardas. 

Kaip galima apibūdinti kurjerio darbo vietą?

Tikriausiai nerasime kitos profesijos, kurių atstovų darbo vieta būtų tokia aktyvi. Kurjeriams didžiąją laiko dalį tenka praleisti kelyje. Vairuojant automobilius arba mikroautobusus tenka susidurti su papildomu stresu: spūstys, siauros stovėjimo vietos ir kita. O siunta vistiek pageidautina, kad būtų pristatyta laiku. Taigi tenka daug galvoti ir manevruoti. 

Tiems kurjeriams, kurie siuntas išvežioja dviračiu, be abejonės, reikalinga didelė fizinė ištvermė. Tenka susidurti su įvairiausiais oro pokyčiais, tad tai suteikia nemažai diskomforto. 

Daugumoje įmonių kurjeriai dirba ne tik įprastomis darbo valandomis, bet ir naktimis bei savaitgaliais. Taigi, galima apibendrinti jog biuro darbuotojo ir kurjerio darbo vieta skiriasi kardinaliai. O tai prideda nemažai fizinio bei emocinio nuovargio. 

Kodėl verta rinktis kurjerio paslaugas?

Nors kurjerio paslaugos šiek tiek kainuoja, tačiau paskaičiavus kiek laiko ir sveikatos išeikvojama patiems vaikščiojant po parduotuves ir ieškant reikiamų prekių, galima teigti, jog naudotis kurjerių paslaugomis tikrai verta. Sutaupytas laikas ir emocijos su kaupu atperka tą mokestį, kurį tenka sumokėti už siuntos pristatymą. 

Turėtumėte žinoti, jog kurjerių paslaugos yra dviejų rūšių: Express ir Economy. Express siuntos pristatomos gana greitai, per 1-2 darbo dienas.  Jeigu niekur neskubate ir galite palaukti, tai, be abejonės, verta rinkti Economy paslaugas. Jos yra gerokai pigesnės. O siuntos pristatomos per 4-5 darbo dienas. 

Kaip manote ar kurjerio darbas jums tiktų?

Kaip matote, kurjerio darbas reikalauja didelės ištvermės, susikaupimo ir fizinės sveikatos. Ką jau kalbėti apie kasdien patiriamą stresą.  Todėl, jeigu manote, kad rinktis kurjerio darbą reikia tuo metu, kai norisi dirbti lengvai ir be rūpesčių, tokias mintis stumkite į šalį. Ši profesija reikalauja ir ištvermės, ir atsidavimo, ir didelio atsakomybės jausmo, nes nuo rezultatų labai stipriai priklauso kurjerių darbdavių reputacija. 

23-243

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode