Parama dėkojame




I. Šimonytė sako, kad švietimo ministras pasisiūlė trauktis, bet prie to bus grįžta vėliau

jakstasPremjėrė Ingrida Šimonytė sako, kad kritikos dėl vienuoliktokų tarpinių patikrinimų sulaukęs švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas penktadienį į susitikimą su ja atėjo su atsistatydinimo prašymu, tačiau prie šio klausimo bus grįžta vėliau.

„Švietimo ministras gal penktadienį to nepaminėjo, bet jis atėjo pas mane aštuntą valandą su atsistatydinimo prašymu. Noriu pasakyti, kad ministrui tikrai užtenka nuovokos įvertinti, kad ta situacija, kuri susiklostė su tarpiniais atsiskaitymais, nėra labai maloni“, – pirmadienį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Premjerė teigė, kad prie G. Jakšto darbo ateities klausimo bus grįžtama ateityje, žiūrint, kaip bus išspręsta tarpinių atsiskaitymų situacija.

„Dabar joks atėjęs naujas ministras, atsisėdęs į ministro kėdę, šitos situacijos greitai negalės, (...) mes sutarėme, kad dabar ministras su savo komanda tą ir daro, o prie visų diskusijų apie atsistatydinimus grįšime tada, kai viskas bus išspręsta“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Paklausta, ar prie ministro ateities klausimo bus grįžta rugsėjo mėnesį, ji teigė, kad „gal ir greičiau“.

„Didele dalimi tai priklausys ir nuo to, kaip ministrui pavyks suvaldyti šią situaciją, o, tikiuosi, kad pavyks“, – tvirtino I. Šimonytė.

Pasak premjerės, ji ilgai diskutavo su ministru apie tarpinių atsiskaitymų įgyvendinimą, „ar mes esame pasiruošę ir galime į šitą eksperimentą eiti“.

„Kadangi patys supratome, kad tai yra pirmas kartas ir tų netikėtumų gali būti visokių“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Vyriausybės vadovės teigimu, nuo pat pradžių buvo aišku, kad atsiskaitymų rezultatais nepatenkinti moksleiviai galės juos perlaikyti, vykdant tarpinius patikrinimus tapo akivaizdu, kad „situacija gavosi labiau komplikuota, nei buvo tikimasi“.

„Tas užduotis pasižiūrėjus tikrai kartais atrodo, kad žmonėms, kurie yra profesionalai, ekspertai, kuriems duodamas užsakymas paruošti užduotį, kažkodėl atrodo, kad užduoties paskirtis yra padaryti taip, kad mokiniams kuo sudėtingiau“, – teigė I. Šimonytė.

„To aš nelabai suprantu“, – pridūrė ji.

Pasak I. Šimonytės, pirmiausia reikia nenuvilti tų mokinių, kurie tarpinių atsiskaitymų metu pasirodė gerai, tad neplanuojama stabdyti šių patikrinimų vykdymo.

„Į tų vaikų, kurie prasčiau pasirodė, interesus taip pat bus atsižvelgta, nes tai planuota nuo pat pradžių“, – sakė premjerė.

Prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį pareiškė, kad padarė klaidą, kai paskyrė Gintautą Jakštą švietimo, mokslo ir sporto ministru.

G. Jakštas švietimo ministru buvo paskirtas pernai liepą, politikas iki tol ėjo viceministro pareigas.

Ministro pareigose jis pakeitė Jurgitą Šiugždinienę, atsistatydinusią kilus abejonių dėl jos kanceliarinių išlaidų dirbant Kauno miesto savivaldybės taryboje.

Kilus nepasitenkinimui dėl tarpinių patikrinimų, G. Jakštas penktadienį teigė, kad tiek jis, tiek viceministras Ramūnas Skaudžius prisiima atsakomybę, jog kai kurių patikrinimų užduotys nebuvo korektiškos. G. Jakštas taip pat tvirtino svarstęs galimybę atsistatydinti, tačiau pabrėžė nematantis kitų galinčiųjų išspręsti šiuo metu kilusias problemas.

Viešumoje kilus pasipiktinimui dėl fizikos ir matematikos B lygio tarpinio atsiskaitymo, švietimo, mokslo ir sporto ministras sudarė komisijas, kuri įvertins užduotis ir pateiks siūlymus dėl jų vertinimo. G. Jakštas teigė, kad norėtų sudaryti ekspertų vertinimo komisijas visiems tarpiniams patikrinimams.

Vienuoliktokai nuo šių metų laiko tarpinius patikrinimus, kurie sudarys dalį brandos egzamino įvertinimo. 

Tarpinio patikrinimo metu galima gauti 40 proc. galutinio egzamino vertinimo – to užtenka, kad egzaminas būtų išlaikytas. Mokinys, surinkęs ne mažiau kaip 35 taškus, ateis į valstybinį egzaminą žinodamas, kad egzaminas jau išlaikytas, kad ir kiek taškų per jį gaus.

Šių metų III klasės gimnazistams tarpinius patikrinimus, išskyrus lietuvių kalbos ir literatūros kalbėjimo dalį, bus galima perlaikyti ir pasirinkti geresnį vertinimą.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode