Marcinkevičius




Rusams ir baltarusiams vėl bus leista dalyvauti tarptautinėse plaukimo varžybose

plaukimoPasaulinei vandens sporto federacijai „World Aquatics“ nusprendus panaikinti dabartinį draudimą, Rusijos ir Baltarusijos plaukikams bus leista neutraliu statusu dalyvauti tarptautinėse varžybose.

Plaukikai varžybose negalėjo dalyvauti nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios prieš pusantrų metų.

Po išsamių konsultacijų ir svarstymų „World Aquatics“ vienbalsiai nusprendė dėl kriterijų rinkinio, pagal kurį Rusijos ir Baltarusijos sportininkams bus leista dalyvauti būsimose federacijos varžybose kaip neutraliems individualiems sportininkams, sakoma pirmadienį paskelbtame organizacijos pareiškime.

Ši pozicija atitinka Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) pavasarį pateiktą rekomendaciją, kad rusai ir baltarusiai būtų vėl įtraukti į pasaulio sporto areną tam tikromis sąlygomis, įskaitant neutralų statusą. Sportininkai taip pat negali atvirai remti karo Ukrainoje.

Pagal naująsias gaires abiejų šalių plaukikai galės dalyvauti tik individualiose varžybose. Vienose varžybose galės dalyvauti ne daugiau kaip vienas neutralus individualus sportininkas iš Rusijos ir vienas iš Baltarusijos, ir jiems nebus leidžiama bendrauti su žiniasklaida.

Organizacija teigė, kad 67 proc. tarptautinių sportininkų pritartų nustatytų sąlygų besilaikančių rusų ir baltarusių reintegracijai.

Po to, kai savo poziciją išreiškė TOK, kelios tarptautinės federacijos – fechtavimo, gimnastikos, šaudymo iš lanko, dziudo, alpinizmo ir badmintono – nusprendė vėl integruoti abiejų šalių sportininkus, suteikiant jiems galimybę dalyvauti kitų metų olimpinėse žaidynėse Paryžiuje.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode