Parama dėkojame




Sprogimas

Žiemos priėmimo metu į profesines mokyklas daugiausia priimta būsimų vairuotojų ir paramedikų

paramedikuNuo pavasario profesinio mokymo įstaigose pradės mokytis daugiau kaip tūkstantis naujų mokinių. Vasario viduryje pasibaigusio priėmimo į profesinio mokymo įstaigas žiemos etapo metu pasirašytos 1 007 mokymo sutartys su 21 profesinio mokymo įstaiga.

„Šių metų žiemos priėmimas į profesines mokyklas pritraukė panašų mokinių skaičių, kaip ir praeitais metais, – sulaukėme virš tūkstančio norinčiųjų įgyti profesiją. Daugiausia susidomėjimo sulaukė tos profesijos, kurios šiandien darbo rinkoje ir yra paklausiausios, t.y., krovinių transporto priemonių vairuotojai, sveikatos priežiūros srities specialistai, reikšmingai padaugėjo stojančiųjų į gamybos ir perdirbimo srities programas“, - sako švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Agnė Kudarauskienė.

Daugiausia mokinių mokysis pagal inžinerijos ir inžinerinių profesijų (173), sveikatos priežiūros (171), taip pat socialinės gerovės (126) sričių mokymo programas. Populiariausios mokymo programos – motorinių transporto priemonių kroviniams vežti vairuotojo (70), paramediko (69) ir elektriko (61) modulinės profesinio mokymo programos.

Gausiausio naujų mokinių būrio sulaukė Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras (150), Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centras (130) ir Marijampolės profesinio rengimo centras (117).

Beveik visi sutartis sudarę asmenys – 1 001 mokinys – mokysis valstybės finansuojamose vietose.

Visgi daugiausia norinčiųjų įgyti profesiją profesinio mokymo įstaigos sulaukia vasaros priėmimo etapuose. Pagrindinio priėmimo vasaros etapas į profesinio mokymo įstaigas prasidės birželio 1 d., stojantieji prašymus galės užregistruoti iki rugpjūčio 5 d.

Papildomas priėmimas į profesinio mokymo įstaigas vyks rugpjūčio 19–23 d. Priėmimas į laisvas valstybės finansuojamas ar nefinansuojamas vietas vyks rugsėjo 5 d. – lapkričio 30 d.

Iš viso į valstybės finansuojamas vietas 2022 m. numatyta priimti 20,6 tūkst. mokinių – tiek, kiek ir pernai.

Daugiau informacijos apie bendrąjį priėmimą į profesinio mokymo įstaigas galima rasti LAMA BPO tinklalapyje: profesinis.lamabpo.lt/.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode