Parama dėkojame




atakosŠiaurės Korėja stiprindama savo jūrų pajėgas sukūrė naują taktinės branduolinės atakos povandeninį laivą, penktadienį paskelbė valstybinė naujienų agentūra KCNA.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) vadovavo trečiadienį įvykusiai povandeninio laivo pristatymo ceremonijai ir sakė, kad jis sukurtas siekiant ateityje apginkluoti karinį jūrų laivyną branduoliniais ginklais, teigiama KCNA pranešime.

Povandeninio laivo Nr. 841 inauguracija „skelbia naujo skyriaus stiprinant KLDR jūrų pajėgas pradžią“, nurodė KCNA, pavartodama oficialaus Šiaurės Korėjos pavadinimo akronimą.

Kim Jong Unas sakė, kad povandeninis laivas „Didvyris Kim Kun Okas“ vykdys savo kovines misijas kaip viena pagrindinių Šiaurės Korėjos jūrų pajėgų povandeninių puolamųjų priemonių, pranešė KCNA.

Šiaurės Korėja šiemet įvykdė rekordiškai daug ginklų bandymų. Praėjusį mėnesį šaliai antrą kartą nepavyko iškelti į orbitą šnipinėjimo palydovo.

Seulas ir Vašingtonas reaguodami stiprina bendradarbiavimą gynybos srityje ir rengia bendras karines pratybas su pažangiais lėktuvais ir JAV strateginėmis priemonėmis.

Per iškilmingą inauguracijos ceremoniją su konfeti ir balionais Kim Jong Unas akcentavo strateginį ir taktinį planą nuolat modernizuoti povandenines ir antvandenines pajėgas, ateityje branduoliniais ginklais apginkluoti karinį jūrų laivyną, sakoma KCNA pranešime.

Ketvirtadienį Kim Jong Unas apžiūrėjo povandeninį laivą, jam rengiantis bandomajam plaukiojimui.

Kaip nurodo JAV įsikūrusi ne pelno organizacija „Nuclear Threat Initiative“ (NTI), Šiaurės Korėja turi nuo 64 iki 86 povandeninių laivų ir tai vienas didžiausių tokių laivynų pasaulyje. Tačiau ekspertai abejoja, kad visi šie seni povandeniniai laivai gali plaukioti, nurodo NTI.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode