Marcinkevičius




Š. Birutis įteiks Valstybinę Jono Basanavičiaus premiją mitologui Dainiui Razauskui

Lapkričio 24 d. 16 val. Lietuvos nacionaliniame muziejuje bus įteikta Valstybinė Jono Basanavičiaus premija, kuri šiais metais paskirta Dainiui Razauskiui už reikšmingus baltų pasaulėvaizdžio tyrinėjimus ir sklaidą.

Mitologui Dainiui Razauskiui Jono Basanavičiaus premiją įteiks likinai einantis Ministro Pirmininko pareigas Algirdas Butkevičius ir laikinai einantis kultūros ministro pareigas Šarūnas Birutis.

Valstybinės premijos laureatą sveikins Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto direktorius doc., humanitarinių mokslų daktaras Mindaugas Kvietkauskas, Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius Saulius Liausa.

Humanitarinių mokslų daktaras Dainius Razauskas – žinomas lietuvių etnologas, mitologas, religijotyrininkas, rašytojas, vertėjas - šiuo metu yra vienas iš produktyviausių ir įdomiausių lietuvių senojo pasaulėvaizdžio, senosios religijos ir mitologijos bei lietuvių prigimtinės kultūros tyrinėtojų.

Jau du dešimtmečius D.Razauskas produktyviai tęsdamas religijotyrininko Gintaro Beresnevičiaus pradėtą darbą, itin aktyviai plėtoja mokslinius tyrimus, tiesiogiai susijusius su etninės kultūros tradicijų Lietuvoje plėtojimu ir tautinės savimonės ugdymu.

Iki šiol D.Razauskas yra paskelbęs per 80 mokslo straipsnių įvairiuose Lietuvos bei užsienio moksliniuose leidiniuose. Jo moksliniai tyrimai iš viso paskelbti 6 mokslo monografijose ir studijose, o septintoji monografija, skirta mitiniams vaizdiniams Donelaičio kūryboje, pasirodys šių metų pabaigoje.

Greta mokslinės, akademinės veiklos jis aktyviai reiškiasi ir viešajame gyvenime – jo paskaitos minėtomis temomis sutraukia gausią ir įvairialypę auditoriją – tiek lietuvių etninės kultūros baruose besidarbuojančius kolegas, tiek gyvosios tradicijos – tautosakos ar amatų – puoselėtojus, tiek akademinį jaunimą.

Renginio organizatorius: Kultūros ministerija kartu su Lietuvos nacionaliniu muziejumi (įėjimas su kvietimais).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode