Marcinkevičius




STT sulaikė dokumentų klastojimu įtariamą Rietavo miškų urėdą

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo ir suklastotų dokumentų panaudojimo, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį sulaikė Rietavo miškų urėdijos urėdą ir šios urėdijos darbuotoją.

BNS žiniomis, sulaikytas urėdas Vaidotas Šliogeris ir urėdijos darbuotojas Linas Remeza.

 

Kaip pranešė STT, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia įtarti, kad urėdas, pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi, taip pat ir anksčiau eitomis pareigomis, darė įtaką kelio remonto darbų sąmatos projektą rengusiam J.D., kad būtų nepagrįstai padidinta numatomų atlikti kelio remonto darbų vertė.

Šį remonto darbų viešąjį konkursą laimėjo ir darbus pagal fiktyvią darbų sąmatą atliko V.Šliogerio proteguojama įmonė. Taip pat įtariama, kad jis iš savanaudiškų paskatų protegavo sau palankias įmones ir kituose Rietavo urėdijos vykdomuose viešuosiuose pirkimuose bei kitokiais veiksmais piktnaudžiavo tarnyba.

Tyrimą kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Generalinis miškų urėdas Rimantas Prūsaitis BNS sako oficialios informacijos iš teisėsaugos dar nesulaukęs, tačiau jei informacija pasitvirtins, žada pradėti tarnybinį patikrinimą. Jis taip pat sako dar penktadienį gavęs informacijos apie galimą V.Šliogerio interesų supainiojimą - Rietavo savivaldybės atstovai persiuntė laišką, kuriame nurodoma, kad V.Šliogeris privačių interesų deklaracijoje nėra nurodęs, kad jo sutuoktinė vadovauja įmonei, užsiimančiai skiedrinių stogų gamyba.

„Mes dabar situaciją aiškinamės. Penktadienį gavome laiško kopiją, kur tarybos narys apskundė jį, kad jis neatnaujino interesų deklaracijos. „Skiedros“ - jei „Skiedros“ įmonė, tai yra miškininkystės reikalai“, - BNS sakė jis.

Pasak R.Prūsaičio, V.Šliogeris į Rietavo urėdo pareigas paskirtas maždaug prieš pusmetį.

Vilnius, lapkričio 21 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode