Parama dėkojame




VSAT: Lenkijos ūkininkai baigė protestą pasienyje su Lietuva

protestaLenkijos ūkininkai baigė praėjusį pentadienį pradėtą protestą pasienyje su Lietuva – kelyje transporto priemonės nebetikrinamos, BNS pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas. 

„Tokia ta žinutė, kad pasibaigė ten akcija“, – BNS sakė Giedrius Mišutis.  

Pasak protesto organizatorių, jis turėjo trukti savaitę. 

Anot G. Mišučio, beveik savaitę vykusios akcijos metu Lietuvos pasienyje jokių problemų nebuvo.

„Nebuvo tokių epizodų, kad atsirastų kažkokios stovinčios eilės, būtų patiriama nesklandumų, prireiktų kažkokių labai didelių įsikišimų pareigūnų ir taip toliau, ir panašiai. (...) Kad dėl to streiko, tos ūkininkų blokados, kuri net nepanaši į blokadą buvo, tikrąja to žodžio prasme, būtų mūsų teritorijoje kažkokių nesklandumų, tai tikrai jų nebuvo“, – teigė G. Mišutis.

„Viskas, galima sakyti, praėjo sklandžiai“, – pridūrė jis.

Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė teigė, kad policijos, sienos apsaugos, muitinės ir kitos tarnybos aktyviai bendradarbiavo su Lenkijos kolegomis, kad eilės pasienyje nesusidarytų, o joms susidarius, kaip įvyko pirmadienio vakare dėl sugedusio sunkvežimio, būtų kuo geriau valdomos.

Jos teigimu, Žemės ūkio ministerija ir ministras asmeniškai rūpinosi, kad į visus Lenkijos ūkininkų klausimus būtų atsakyta, o mitai apie „karuselinį“ grūdų kelią į Lietuvą ir iš jos būtų paneigti.

„Lietuvos tarnybos toliau aktyviai bendradarbiaus su kolegomis iš Lenkijos, ūkininkų atstovais, siekiant ir toliau užtikrinti tinkamą, kaip iki šiol, keliaujančios žemės ūkio produkcijos apskaitą bei užkirsti kelią bet kokiems bandymams per Lietuvą ar Lenkiją keliauti Rusijos iš Ukrainos pavogtų grūdų siuntoms“, – pranešime teigė G. Balčytytė.

Lenkijos ūkininkų prašymu šalies pareigūnai praėjusį penktadienį ties buvusiu Kalvarijos ir Budzisko pasienio punktu pradėjo tikrinti, ką iš Lietuvos į Lenkiją veža vilkikai. Jie nuogąstavo, kad dalis Ukrainos grūdų iš Lietuvos vėl grįžta į Lenkiją. 

Šiuo keliu per parą važiuoja apie 6 tūkst. vilkikų.

Redaktorė Roma Pakėnienė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode