Parama dėkojame




Kariuomenės vadas: artimiausiu metu tiesioginės karo grėsmės Lietuvai nėra

gresmesArtimiausiu metu karo grėsmė Lietuvai nekyla, tačiau tolimesnėje perspektyvoje tokia tikimybė yra, sako Lietuvos kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys.

„Pagal turimus dabartinius duomenis, pagal visą informaciją, kuri gaunama atvirais ir neatvirais, t. y. žvalgybiniais, šaltiniais, matome aiškiai, nes faktai tai sako, kad artimiausiu metu, artimoj perspektyvoj, tokios tiesioginės karo grėsmės mūsų valstybei nėra“, – trečiadienį opozicinės Socialdemokratų partijos surengtoje diskusijoje sakė V. Rupšys.

Generolas taip pat pabrėžė, jog tai – dabartinės situacijos vertinimas, ir tai nereiškia, kad ateityje karo grėsmė neiškils.

„Bet mes akcentuojam, kad mes visą laiką vertinam ir žiūrim iš šiandien dienos perspektyvos, ir (tai sakau – BNS), kad žmonėms būtų šiandien ramiau, bet nebūtų (galima jų – BNS) nudžiuginti, kad karo niekada negali būti. Karas gali vykti ir tikimybė yra, bet tolimesnėje perspektyvoje“, – teigė V. Rupšys.

Prieš kelias dienas Lietuvos kariuomenė feisbuke paskelbė, kad puolimui prieš šalį prielaidų nėra, bet tam rengtis būtina tiek valstybei, tiek kiekvienam jos piliečiui. 

Diskusijoje su socialdemokratais V. Rupšys teigė, kad šį pranešimą kariuomenė paskelbė, nes nuolat sulaukia gyventojų klausimų dėl karo grėsmės, tad nuspręsta atsakyti ne tik jiems asmeniškai, bet tai paskelbti ir viešai.

„Karo šiandien nebus. Matome poreikį šitą parašyti, nes į mūsų pašto dėžutę vienas po kito krenta laiškai su piliečių klausimais, taip pat karių jau kuris laikas klausinėja šeimų nariai ir draugai, jau yra pasitaikę atvejų, kad uniformuoto kario net parduotuvėje arba degalinėje paklausė „Kada bus karas ir ką man daryti?“ – skelbė Lietuvos kariuomenė. 

Kariuomenė priminė, kad Rusijos invazija į Ukraina prasidėjo 2022 metų vasarį, o apie karinės technikos telkimą buvo pradėta kalbėti prieš metus – dar 2021 metų pavasarį. Rugsėjį technika buvo perkelinėjama prie Ukrainos sienų prisidengiant pratybomis, o lapkritį visas Vakarų pasaulis, matęs aiškias prie Ukrainos sienos sutelktos rusų karinės technikos palydovines nuotraukas, identifikavo puolimo grėsmę.

Lietuvos kariuomenė skelbia turinti pilną žvalgybinį paveikslą apie tai, kas šiuo metu vyksta prie Lietuvos sienų ir ramina, kad padėtis nepasikeitusi nuo 2022-ųjų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode