Parama dėkojame




Daugelyje šalių buvo sutrikusi „Facebook“, „Messenger“ ir „Instagram“ veikla

facebookDaugelyje šalių, įskaitant ir Lietuvą, antradienį sutriko bendrovės „Meta“ socialinių tinklų „Facebook“, „Messenger“, „Instagram“ ir „Threads“ veikla, šimtams tūkstančių vartotojų buvo neleidžiama prisijungti prie savo paskyrų, pranešė pasaulio žiniasklaida.

Vartotojai naudotis platformomis vėl galėjo maždaug 18 val. 20 min. Lietuvos laiku.

Kaip savo interneto puslapyje nurodė britų dienraštis „Daily Mail“, trikdžiai prasidėjo apie 17 val. Lietuvos laiku.

„Facebook“ ir „Messenger“ sutrikimai išryškėjo vartotojams pastebėjus, kad jie buvo atjungti nuo savo paskyrų ir negali iš naujo prisijungti, net ir įrašydami teisingus duomenis.

Pasaulyje socialinių tinklų veiklą bei sutrikimus realiu laiku fiksuojančioje svetainėje „Downdetector“ pradėjo plūsti pranešimai apie problemas.

„Downdetector“ duomenimis, pranešimų apie trikdžius „Facebook“ 17 val. 30 min. Lietuvos laiku pasaulyje buvo gauta apie 500 tūkst. Tuo pačiu metu apie „Instagram“ sutrikimus pranešta apie 70 tūkst. kartų.

„Šiandien dėl techninės problemos žmonėms buvo sunku naudotis kai kuriomis mūsų paslaugomis“, – teigė „Meta“ atstovas spaudai Andy Stone'as (Endis Stounas) socialiniame tinkle „X“.

„Kuo greičiau išsprendėme šią problemą visiems, kuriems ji sukėlė sunkumų, ir atsiprašome už nepatogumus“, – pridūrė jis.

Antivirusines ir interneto saugumo sistemas diegiančios įmonės ESET specialistas ir kibernetinio saugumo inžinierius Lukas Apynis naujienų agentūrai BNS perduotame komentare aiškino, kad „dauguma vartotojų susidūrė su problema, kai automatiškai buvo atjungti nuo socialinių tinklų“, bet teigė, kad „slaptažodžių keisti nereikia, tai yra „Meta“ paslaugų sutrikimas“.

„Threads“, 2023 metais paleistos socialinio tinklo „X“ konkurentės, vartotojai taip pat pranešė apie sutrikimus, nors „Meta“ susirašinėjimų programėlėje „WhatsApp“ didesnių trikdžių, atrodo, nebūta.

2021 metų spalį „Facebook“ patyrė panašų sutrikimą, kuris buvo siejamas su techninėmis problemomis, o ne su įsilaužimu į saugumo sistemą, kaip iš pradžių buvo baiminamasi.

Reklamuotojams skirtame „Facebook“ statuso puslapyje rašoma, kad tinklas buvo patyręs „didelių trikdžių“ ir kad „inžinierių komandos aktyviai siekia kuo greičiau išspręsti šią problemą“.

„Instagram“ vartotojams telefonu nebuvo atnaujinamas turinio srautas.

JAV žiniasklaida daugiausia dėmesio skyrė faktui, kad trikdžiai vyko „superantradienį“ – dieną, kai milijonai žmonių balsuoja pirminiuose rinkimuose 15-oje valstijų ir vienoje teritorijoje.

„Facebook“ yra didžiausia pasaulyje socialinių tinklų platforma, turinti tris milijardus bent kartą per mėnesį aktyvių vartotojų.

„Instagram“, naujausiais duomenimis, turi apie 1,35 mlrd. vartotojų.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode