Sprogimas

Klaipėdos uostas kitąmet laukia per 50 kruizinių laivų

kitametKlaipėdos uostas, dėl pandemijos faktiškai praradęs du kruizinės laivybos sezonus, kitąmet tikisi sulaukti per 50 kruizų laivų.

Uosto direkcijos infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė sako, kad uostas iki šiol sulaukė tiek preliminarių paraiškų. Anot jo, įprastai iki pandemijos per sezoną buvo sulaukiama apie 60 laivų vizitų.

„Kitiems metams preliminariai turime virš 50 laivų, tiek paraiškų, tačiau tą situaciją projektuoti toli į ateitį yra labai sunku ir jeigu neįvyks kažkokių nemalonių pokyčių, tai turėtų pasitvirtinti, jei dėl pandeminės situacijos nebus apribojimų“, – žurnalistams Klaipėdoje sakė V. Paukštė.

Uosto Tarptautinių ryšių ir protokolo vadovė Kristina Gontier sakė, kad kruizinių laivų rinka yra itin priklausoma nuo JAV, nes šios šalies uostuose sukoncentruota apie 60 proc. tokių pasaulio laivų.

„Taigi, viskas priklauso nuo JAV, jos administracijos sprendimų, leisti Amerikos laivams išplaukti iš uostų, ar ne. Dabar turime situaciją, kai kruizinė laivyba atsinaujina iš esmės visame pasaulyje“, – sakė K. Gontier.

Anot V. Paukštės, uosto direkcija iš kruizinių laivų įprastai per sezoną surinkdavo apie 1 mln. eurų rinkliavų. Pasak jo, šiuo metu trūksta pajėgumų priimti visus kruizinius laivus, norinčius atplaukti į Klaipėdos uostą.

„Rengdami strateginį planą, mes planuojame įrengti ir antrą kruizinių laivų krantinę. Tikslas yra, kad šitų laivų būtų kaip įmanoma daugiau Klaipėdoje, kad atvykstantys turistai Klaipėdoje paliktų kaip įmanoma daugiau pinigų ir susipažintų su kultūra, mūsų įžymybėmis“, – sakė V. Paukštė.

Į Klaipėdos uostą antradienį pirmą kartą nuo pandemijos pradžios atplaukė kruizinis laivas. Prieš vidurdienį prisišvartavusiu laivu „Artania“ į uostamiestį atplaukė 677 svečiai iš Vokietijos, Austrijos, Šveicarijos, Italijos bei Nyderlandų.

Visi laivo keleiviai bei įgula yra paskiepyti nuo koronaviruso. Didžioji dalis keleivių išvyks į ekskursijas po Klaipėdą, Neringą ir Palangą.

2020-ųjų kruizinių laivų sezonas Klaipėdoje buvo atšauktas dėl pandemijos. Iki jos į uostamiestį kruiziniais laivais atplaukdavo apie 80 tūkst. turistų.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode