Sprogimas

Olimpietė Simona Krupeckaitė: darnaus judumo kultūrą reikia pradėti nuo infrastruktūros

simoKetvirtadienį Aplinkos ir Susisiekimo ministerijoms pristatant darnaus judumo transformacijos planą keičiant automobilių taršos mokestį, treko dviratininkė Simona Krupeckaitė ir mieste be automobilio gyvenantis atlikėjas Vaidas Baumila pabrėžė, kad žmones ieškoti tvarių būdų keliauti skatina patogi ir saugi infrastruktūra.

„Norėdami saugiau keliauti dviračiais mieste turime tiesti kokybiškus ir pirmiausia saugius dviračių takelius. Jie ir kuria tradiciją važinėti dviračiais“, – sakė olimpietė Simona Krupeckaitė.

Ji pridūrė, kad dviračių takai turėtų driektis ne tik miestuose, bet ir jungti regionus.

Viešuoju transportu arba pėsčiomis mieste keliaujančio dainininko Vaido Baumilos pastebėjimu, miesto viešasis transportas jau dabar ir greitas, ir patogus, leidžiantis įveikti atstumą greičiau nei automobiliu.

„Mano pasirinkimu mieste atsisakyti automobilio stebisi ne tik draugai, bet ir tie, kurie mane atpažįsta troleibusuose ir autobusuose: vieni  nusijuokia, kiti per petį patapšnoja: sako, koks paprastas – nevažinėji automobiliu? Mažiau taršus būdas keliauti man labai priimtinas“, – sakė Vaidas Baumila.

Ketvirtadienį paskelbta, kaip ateinančius penkerius metus, siekiant viešojo transporto ir mikromobilumo infrastruktūros proveržio, valstybė investuos 750 mln. eurų iš ES fondų. 2023-2030 m. laikotarpiu savivaldybėse autobusų ir dviračių judumui plėtoti dar apie 1 mlrd. eurų sukaups Darnaus judumo fondas. Pastarasis instrumentas sudaromas iš atnaujinamo automobilių taršos mokesčio, kurio projektas, siūlant keisti įstatymą, ketvirtadienį pristatytas visuomenei.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode