Sprogimas

Elektriniai paspirtukai nyksta iš miesto: vieni jau atsisveikina, kiti žada nesustoti

Kai kurie šiemet sparčiai išpopuliarėjusios elektrinių paspirtukų dalijimosi paslaugos teikėjai jau ruošiasi žiemos sezonui ir skelbia, kad teks laukti kitų metų. Tačiau tokiu keliu eina ne visi ir žada, kad paspirtukus siūlys tol, kol jais naudotis leis oro sąlygos.

Savo socialinio tinklo paskyroje automobilių, elektrinių paspirtukų ir dviračių dalijimosi paslaugą teikianti įmonė „CityBee“ paskelbė, kad spalio 15-oji buvo paskutinė diena, kai klientai galėjo pasinaudoti elektrinių paspirtukų nuomos paslauga.

Iš tikrųjų, įsijungus mobiliają „CityBee“ programėle galima pastebėti, kad nebeliko galimybės surasti bent vieną elektrinį paspirtuką.

Tačiau žiemos sezonui ruošiasi ne visi. LRT.lt susisiekus su įmonės „Bolt“, kuri taip pat teikia elektrinių paspirtukų dalijimoso paslaugą, vadovu Andriumi Pacevičiumi, jis tikino, kad artimiausiu metu neketina sekti konkurentų pavyzdžiu.

„Paslaugą teiksime tol, kol leis oro sąlygos. Žvelgiant į orų prognozę, panašu, kad šią ir kitą savaitę dar tikrai bus tinkamos sąlygos važinėti paspirtukais“, – teigia A. Pacevičius.

Jis priduria, kad laikinai išimti, o esant galimybei vėl grąžinti paspirtukus į gatves nėra jokių problemų.

„Yra buvę, kad buvo liūtys ir komanda į tai reagavo, nes tikėtina, kad jei vanduo – iki kulkšnių, tai vartotojai nesinaudoja. Kadangi mes viską sandėliuojame Lietuvoje, mums nėra problemų paslaugą laikinai sustabdyti.

Tačiau viskas priklauso nuo aplinkybių. Galimybę naudotis paspirtukais, stengsimės suteikti kuo ilgiau, ir viena diena blogo oro tikrai nevers priimti sprendimo, kad stabdome sezoną“, – LRT.lt sako A. Pacevičius.

Norintieji sostinėje važiuoti oranžiniais miesto dviračiais, jais naudotis galės iki spalio 31-osios. Taip savo internetiniame puslapyje nurodo trumpalaikės dviračių nuomos paslaugas teikianti įmonė „Cyclocity“. Tiesa, priduriama, kad, jei oro sąlygos pakankamai geros, sezonas gali būti pratęstas.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode