Parama dėkojame




Sprogimas

Slaugos stacionaro pacientams medicininės reabilitacijos paslaugos prieinamos lengviau

slaugoaPrimename, kad nuo 2022 m. sausio 1 d. slaugos stacionarų gydantys gydytojai slaugos stacionaro pacientams gali išrašyti siuntimą medicininei reabilitacijai. Tai padaryti jie gali esant poreikiui, pasikonsultavę su fizinės medicinos ir reabilitacijos (FMR) gydytoju specialistu.

Anksčiau ne visos gydymo įstaigos (ypač – teikusios tik slaugos paslaugas) galėjo užtikrinti šių paslaugų prieinamumą, t. y. ne visos buvo sudariusios sutartis su teritorinėmis ligonių kasomis (TLK) dėl siuntimo kvotų medicininės reabilitacijos paslaugoms gauti. Šiemet, atsisakius medicininės reabilitacijos paslaugų skyrimo pagal kvotas, visų įstaigų slaugos stacionaro gydytojai, pasikonsultavę su FMR gydytoju specialistu, gali pacientui skirti reikiamas medicininės reabilitacijos paslaugas.

Gydantis gydytojas, siųsdamas pacientą reabilitacijai, TLK privalo pateikti pažymą medicininės reabilitacijos paslaugai gauti (forma Nr. 070/a-LK).

Medicininės reabilitacijos paslaugos skiriamos, vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro 2008 m. sausio 17 d. įsakymu Nr. V-50 patvirtintų aprašų nuostatomis, atsižvelgiant ne tik į paciento diagnozę, bet ir į biopsichosocialinių funkcijų sutrikimo laipsnį. Todėl tik FMR gydytojas, visapusiškai įvertinęs paciento sveikatos būklę, gali rekomenduoti atitinkamą medicininį reabilitacinį gydymą, kuriam siuntimą išrašys gydantis gydytojas.

SAM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode