Sprogimas

Užsienyje gyvenantys lietuviai jau gali pasiskiepyti nuo COVID-19 Lietuvoje

galiiSveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys trečiadienį pasirašė įsakymą, leidžiantį užsienio lietuviams pasiskiepyti nuo COVID-19 Lietuvoje, paankstinti skiepų galimybę persirgusiems šia liga.

Iki šiol skiepytis galėjo tik šalyje gyvenamąją vietą deklaravę Lietuvos piliečiai ir kai kurie kiti gyventojai. 

Ministerija informavo, kad kartu keičiama ir persirgusiųjų vakcinacijos tvarka – jie galės registruotis skiepui po ligos diagnozės praėjus penkiems, o ne šešiems mėnesiams, kaip iki šiol. 

Pagal atnaujintą tvarką pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos gali visi šalies piliečiai, nepriklausomai nuo deklaruotos gyvenamosios vietos ar šalies, taip pat kiti asmenys, turintys teisę į asmens sveikatos priežiūros paslaugas, apmokamas Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto ar valstybės biudžeto lėšomis.

Skiepytis gali ir Europos Sąjungos ar Europos laisvosios prekybos asociacijos valstybių narių piliečiai ir jų šeimos nariai, atvykę gyventi į Lietuvą ilgiau kaip 3 mėnesiams per pusę metų ir įgiję teisę gyventi Lietuvoje, užsienio valstybių piliečiai ir asmenys be pilietybės, kuriems yra išduotas leidimas gyventi Lietuvoje. Vakcinuotis gali ir asmenys, kuriems išduota nacionalinė viza, Lietuvoje akredituoti ir reziduojantys asmenys bei kiti, kuriuos nustato Vyriausybė atskiru sprendimu.

Užsienio lietuviai vakcinai registruotis gali tinklalapyje koronastop.lt arba karštąja linija 1808 (+370 66 01 1808). 

Gauti vakcinacijos išrašą ar ES skaitmeninį COVID-19 pažymėjimą jie, kaip ir kiti piliečiai, gali prisijungę prie savo paskyros tinklalapyje esveikata.lt. 

Ministro įsakymu taip pat ankstinama COVID-19 liga persirgusių gyventojų vakcinacija. Iki šiol skiepijimas jiems buvo atidedamas 180 dienų, o dabar jie galės registruotis skiepui po ligos diagnozės praėjus 150 dienų.

Pasak ministerijos, tokia tvarka leis koronavirusu persirgusiems gyventojams naudotis ES Skaitmeniniu COVID pažymėjimu be pertraukos, nes dabar dokumentas nustoja galioti po COVID-19 ligos praėjus šešiems mėnesiams.

Pilnai paskiepytiems asmenims pažymėjimas galioja neribotą laiką. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode