Sprogimas

Vakcinavimo centre „Litexpo“ šią savaitę ketinama paskiepyti apie 42 tūkst. žmonių

Vakcinavimo centre, pirmadienį atidarytame parodų rūmuose „Litexpo“, šią savaitę ketinama paskiepyti apie 42 tūkst. žmonių, tačiau pilnu pajėgumu čia dar nebus skiepijama, nes trūksta vakcinų.

„Iš viso paskiepyti per šią savaitę planuojame paskiepyti 42 tūkst. žmonių, nes tiek vakcinų planuojame gauti, tai priklausys ir nuo to, kaip žmonės registruosis“, – žurnalistams pirmadienį sakė sostinės meras Remigijus Šimašius.

Tačiau, anot jo, vakcinavimo centras dar neveiks pilnu pajėgumu, kadangi trūksta vakcinų.

„Aišku, jis šiandien neveikia pilnu pajėgumu dėl pagrindinės priežasties – neturime dar pakankamai vakcinų“, – pridūrė jis.

R. Šimašius taip pat tikino, kad vakcinavimo centras šiuo metu veikia puikiai ir ragino žmones vakcinuotis, taip pat rusiškai kreipėsi ir į šia kalba kalbančius sostinės gyventojus.

Didžiausioje „Litexpo“ salėje, pažymėtoje 5-uoju numeriu, turėtų dirbti 50 vakcinavimo kabinų, tai leistų paskiepyti iki 15 tūkst. gyventojų per parą.

Atvykusieji į „Litexpo“, automobiliais bus iškart nukreipti į vakcinacijos centrui rezervuotą nemokamą stovėjimo aikštelę, pasirinkusiuosius viešąjį transportą autobusas atveš iki specialiai įrengtos stotelės. Tam padaryti nauji maršrutai, vešiantys į vakcinacijos centrą iš kelių miesto vietų.

Pagrindinė taisyklė, galiosianti visiems, – iš automobilių aikštelės į „Litexpo“ teritoriją bus galima patekti tik likus 15 minučių iki skiepo, todėl savivaldybė kviečia gyventojus neatvykti per anksti.

Numatoma, kad šis vakcinavimo centras dirbs nuo 10 iki 20 valandos, paslaugas jame teiks beveik visos miesto pirminės asmens sveikatos priežiūros įstaigos, tarp jų ir privačios „Medica“ klinika ir „Inmedica“ šeimos klinikos. Koordinuoti vakcinacijos procesus vietoje padės Raudonojo Kryžiaus savanoriai, tikimasi ir šaulių pagalbos.

Išsinuomoti „Litexpo“ patalpas miestui per mėnesį kainuoja apie 30 tūkst. eurų.

Miesto tarybai pritarus, patalpos išnuomotos 3-6 mėnesiams su teise pratęsti jį antra tiek, jei to prireiktų dėl besitęsiančios COVID-19 pandemijos ir vakcinacijos. Patalpų paruošimas vakcinacijai kainuos dar apie 40 tūkst. eurų. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode