Sprogimas

S. Ševčukas: tėvai sugrįš iš karo ir šeimos laimingai gyvens laisvoje Ukrainoje

laimingaiUkrainos miestai ir kaimai dreba nuo rusiškų raketų ir bombų, labiausiai kenčia Charkivas ir Mykolajivas. Priešas sąmoningai naikina civilius objektus ir miestų infrastruktūrą. Liejasi kraujas. Tačiau Ukraina laikosi, Ukraina kovoja, Ukraina meldžiasi.

Kasdienėje vaizdo žinioje, paskelbtoje ketvirtadienį, rugpjūčio 11 d., kuris buvo jau 169-oji karo diena, Ukrainos graikų apeigų katalikų didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas tęsė apmąstymus apie būsimą teisingą ir taikią Ukrainą. „Šiandien kviečiu jus kartu pamąstyti apie dar vieną svarbų principą, kurį mums siūlo krikščioniškoji išmintis – bendro gėrio principą“, – sakė arkivyskupas. Žmogus yra socialinė būtybė, nes jo prigimtis yra sukurta pagal Trejybėje vieno Dievo paveikslą ir panašumą. Žmogus yra sukurtas kaip visuomenės narys, pašauktas siekti ne tik savo, bet ir bendruomenės, kurioje jis gyvena, gerovės. Bendruomenė, kurioje pasireiškia žmogaus socialinės prigimtis, tai ir šeima, ir artimiausia aplinka, ir savo šalies visuomenė. Arkivyskupas linkėjo ukrainiečiams, kad pareigos jausmas už visų savo šalies žmonių bendrą gėrį visus vienytų ir vestų į bendrą pergalę, į bendrą vieningos, laisvos, nepriklausomos valstybės kūrimą.

Ketvirtadienį paskelbtoje žinioje arkivyskupas S. Ševčukas taip pat prašė melstis už vaikus auginančias moteris, kurių vyrai kovoja fronte. Visą pasaulį sujaudino vaizdai iš pasienio: vyrai atveža savo žmonas ir vaikus į pasienį, atsisveikina ir patys grįžta ginti Ukrainos, o moterys su vaikais leidžiasi į nelengvą pabėgėlių kelionę svetimoje šalyje.

„Brangios motinos, šiandien ypatingai meldžiamės už jus“, – sakė arkivyskupas. „Tvirtai tikime, kad vieną dieną jūsų vyrai ir vaikų tėvai grįš namo gyvi, o jūs, motinos, su savo vaikais sugrįšite į gimtąją šalį. Jūsų šeima vėl bus kartu. Vėl gyvensime kartu savo gimtojoje, nepriklausomoje ir laisvoje Ukrainoje.“

„Dieve, palaimink Ukrainą savo dieviška, teisinga, dangiška taika!“

(jm / ugcc.ua / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode