Sprogimas

Popiežius: diplomatija Kinijos atžvilgiu – galimų galimybių menas

menasPopiežius Pranciškus tikisi atnaujinti Šventojo Sosto ir Kinijos Liaudies Respublikos 2018 m. laikiną susitarimą dėl vyskupų skyrimo. Apie tai popiežius kalba britų žinių agentūros „Reuters“ korespondentui suteiktame interviu. Pirmąją pokalbio dalį žinių agentūra išplatino pirmadienį, liepos 4 d.

Antradienį, liepos 5 d., skelbiamoje kitoje pokalbio dalyje popiežius pripažįsta, kad suderintas vyskupų skyrimo Kinijoje susitarimo įgyvendinimas vyksta lėtai dėl koordinavimo problemų Kinijoje. „Tačiau susitarimas yra geras“, – patikino popiežius, kuris kartu išreiškė viltį, kad ateinantį spalio mėnesį jis bus atnaujintas.

Popiežius pavadino už derybas su Pekinu atsakingą kardinolą Pietro Paroliną, Vatikano valstybės sekretorių, „aukšto diplomatinio rango žmogumi. Parolinas žino, kaip elgtis, jis ir vadovauja pokalbiams su Kinija“.

Diplomatija – galimų galimybių menas

Anot popiežiaus, kai susiduriama su aklavietės padėtimi, reikia ieškoti galimų, o ne idealių galimybių, nes diplomatija yra galimų galimybių menas ir galimų galimybių įgyvendinimas.

2018 m. spalį įsigaliojęs laikinasis susitarimas, kurio tekstas ligi šiol yra konfidencialus, gražino Kinijos vyskupų, paskirtų be Šventojo Sosto įgaliojimų, bendrystę su Roma ir galutinį žodį dėl naujų vyskupų skyrimo Kinijoje paliko popiežiui. Laikinas susitarimas 2020 m. pratęstas dar dvejiems metams. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode