Sprogimas

Popiežius Sicilijos kunigams: tarnaukite sunkumų prislėgtiems žmonėms

sunkumuGyvename epochų kaitos laikais, o tai reikalauja drąsių ir gerai apgalvotų pasirinkimų, bet svarbiausia – Šventosios Dvasios įkvėpto įžvalgumo, sakė popiežius Pranciškus, ketvirtadienį priimdamas grupę vyskupų ir kunigų iš Italijos Sicilijos salos.

Per savo ilgą istoriją Sicilija savo kultūroje integravo įvairių tautų ir kultūrų vertybes. Ir šiandien Sicilija nėra pasaulyje vykstančių pokyčių nuošalyje, bet ir dabar per ją eina pasaulio tautų keliai. Popiežius paminėjo ir jau ilgai trunkančią ir vis gilėjančią socialinę krizę, kurios akivaizdžiausias ženklas yra salos gyventojų skaičiaus mažėjimas. Iš dalies dėl to kaltas labai sumažėjęs gimstamumas, tačiau dar rimtesnė priežastis yra jaunų žmonių emigracija, dėl kurios kalta nepakankamai gerai veikianti socialinių paslaugų sistema ir su tuo susijęs nepasitikėjimas institucijomis. Antra vertus, reikia atsiminti ir įvertinti pastangas tų gerų ir sąžiningų žmonių, kurie stengiasi pakeisti padėtį. Praeityje netrūko ir šiandien netrūksta kunigų ir tikinčiųjų, kuriems rūpi Sicilijos žmonių likimas. Kaip neprisiminti palaimintųjų kunigo Pino Puglisi ir teisėjo Rosario Livatino gyvybės aukos, taip pat pastangų daugybės moterų ir vyrų, kurie visose gyvenimo srityse stengiasi būti ištikimi Kristui ir žmonėms?

Ši užduotis, sakė Pranciškus, nors ir patikėta visai Dievo tautai, iš kunigų ir vyskupų reikalauja visiško pasiaukojimo, visapusiškos ir išskirtinės tarnystės. Jei Sicilijos gyventojų jausmuose vyrauja kartėlis ir nusivylimas dėl atstumo, skiriančio juos nuo turtingesnių ir labiau išsivysčiusių Italijos ir Europos regionų; jei tiek daug žmonių, ypač jaunimo, stengiasi išvykti, ieškodami turtingesnio ir patogesnio gyvenimo, o tie, kurie lieka, jaučia nusivylimą, tai juo labiau mes, ganytojai, esame pašaukti visapusiškai įsijausti į Dievo tautos gyvenimą, palydėti žmones skausme ir džiaugsme, stengtis padėti, sakė popiežius. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode