Sprogimas

Pranciškus: tarnauti Viešpačiui tarnaujant mažiausiems

maziauPopiežius ketvirtadienį, balandžio 28 d., audiencijoje priėmė Popiežiaus Fondo, veikiančio JAV, atstovus, sveikinimo kalboje dėkojo už dosnią paramą, per pastaruosius metus suteiktą jam ir Bažnyčiai paramos projektams daugelyje pasaulio kraštų. 

Popiežiaus Fondo nariai paprastai kasmet apsilanko Vatikane, susitinka su popiežiumi, renkasi melstis prie apaštalų kapų Romoje, kad sustiprintų savo ištikimybę Viešpačiui ir Bažnyčiai. Fondo nariai yra Amerikoje reziduojantys kardinolai, o renkamą tarybą sudaro arkivyskupai, vyskupai ir kelios dešimtys pasauliečių.

Audiencijos dalyvius ir Popiežiaus Fondo per pastaruosius metus nuveiktus darbus pristatė Fondo vadovas, Bostono arkivyskupas kardinolas Seanas O’Malley.

Popiežius kalboje sakė, kad Fondo vykdomi švietimo, artimo meilės darbų ir bažnytiniai projektai padeda visuotinės Bažnyčios pastangoms kurti solidarumo ir taikos kultūrą, šelpti ir remti varstančiuosius visuomenės periferijose, gyvenančius materialiniame, o dažnai ir dvasiniame skurde. Popiežius atkreipė dėmesį ir į Fondo dėmesį karo ir konfliktų situacijoms, jo teikiamą humanitarinę paramą nukentėjusiems, pabėgėliams ir visiems, priverstiems apleisti gimtines.

„Jūsų pastangos padeda skleisti Evangelijos skelbiamą meilę, viltį ir gailestingumą. Už tai dėkoju jums“, –  sakė Pranciškus, užtikrindamas savo maldą, kad dar labiau stiprėtų Popiežiškojo Fondo narių ir rėmėjų uolumas „tarnauti Viešpačiui tarnaujant mažiausiems iš mūsų brolių ir seserų taip, kaip Jėzus įsakė daryti“. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode