Parama dėkojame




Arkivyskupas S. Ševčukas. Darykime viską, kad būtų išgelbėtos žmonių gyvybės

darykime42-osios karo Ukrainoje dienos ryte Ukrainos Graikų Katalikų Bažnyčios didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas kalbėjo apie herojiškumą – ne vien mūšio lauke, bet ir gelbstint gyvybes.

Balandžio 6 d. kasdienėje vaizdo žinioje ukrainiečių ganytojas apžvelgė Rusijos pradėto kruvino karo naujienas: ne vien karinių objektų, bet ir Ukrainos ekonominės infrastruktūros bombardavimą. Buvo subombarduotos kelios chemijos pramonės įmonės – padaryta didelė žala aplinkinių miestų ir kaimų ekologijai. Labai sunki okupuotų teritorijų civilių būklė, ypač Chersono apylinkėse, kur nebuvo galima pristatyti humanitarinės pagalbos. Kaip ir į Mariupolį, kuris toliau didvyriškai laikosi.

Evakuoti žmones iš pavojingų zonų vis sunkiau, humanitariniai koridoriai nuolat apšaudomi. Didelė dalis žmonių žūčių įvyksta būtent evakuacijos metu. Pasak didžiojo arkivyskupo, civilių žūčių skaičius yra daug didesnis už oficialius Jungtinių Tautų duomenis – apie 1500. Apie daugybę žmonių nieko nebežinoma, tikriausiai didelė dalis jų taip pat žuvo.

„Mus visus sukrėtė istorija apie keturmetį Sašą iš Kyjivo srities, kuris taip pat žuvo per evakuaciją. Žmogaus gyvenimas karo metu... Ko jis vertas žmogaus akimis? Tačiau Dievo akyse jis neįkainojamas.

Manome, kad Ukrainoje įmanoma išgelbėti žmonių gyvybes. Tai įmanoma ne tik dėl mūsų karių – Ukrainos gynėjų – drąsos, bet ir dėl tarptautinės bendruomenės pozicijos. Tad padarykime viską, kad išgelbėtume žmonių gyvybes Ukrainoje!“, – sakė Ukrainos Graikų Katalikų Bažnyčios vyriausiasis ganytojas, melsdamas už žmonių gyvybių ir sveikatos išsaugojimą, ypač karo zonose ir okupuotose teritorijose. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode