Sprogimas

Europos šventovės: tuoj pat sustabdyti nežmonišką karą Ukrainoje

nezmoniskaEuropos miestų, kuriuose yra svarbiausios Marijos šventovės, atstovai atvirame laiške pasmerkė Rusijos karą prieš Ukrainą ir ryžtingai pareikalavo, kad jis būtų nedelsiant nutrauktas. Atviro laiško signatarai kreipiasi į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir Europos Parlamentą.

Apie septynių miestų asociacijos „Europos šventovės“ atvirą laišką, paskelbtą penktadienį, balandžio 1 d., Fatimoje, pranešė naujienų portalai Kathpress (Austrija) ir Domradio (Vokietija). Laiško autoriai pasmerkė karą prieš Ukrainą ir išsakė pritarimą, kad Ukraina būtų priimta į Europos Sąjungą.

„Nepritariame Rusijos išpuoliui prieš Ukrainą ir griežtai smerkiame pragaištingus Rusijos Federacijos vykdomus karo veiksmus“, – rašo kreipimesi į Vladimirą Putiną septynių svarbiausių Europoje Marijos šventovių asociacija.

„Gedime dėl kiekvienos gyvybės netekties šioje nelygioje kovoje, užtarime kenčiančius žmones ir apgailestaujame dėl Ukrainos griovimo. Reikalaujame nedelsiant nutraukti šį nežmonišką karą, atkurti taiką Europoje ir pasaulyje“: – rašo atvirame laiške asociacija „Europos šventovės“.

Pasak austrų katalikų naujienų portalo Kathpress, tai pirmas kartas nuo įsikūrimo 1996 m., kad tarptautinė Marijos šventovių asociacija kreipiasi į politinius lyderius ir institucijas.

Asociaciją „Europos šventovės“ sudaro septynios seniausios ir žinomiausios Marijos šventovės: Altöttingas (Vokietija), Čenstakavas (Lenkija), Einsiedelnas (Šveicarija), Lurdas (Prancūzija), Loretas (Italija), Fatima (Portugalija) ir Mariazell (Austrija). (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode