Parama dėkojame




Sprogimas

Arkivysk. S. Ševčukas: kovojame, kad išliktume savimi

savimiKetvirtadienį, kovo 31 d., po pietų paskelbtame vaizdo įraše Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčios didysis arkivyskupas dalijasi džiaugsmu, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo žingsnis po žingsnio išlaisvinti kai kurias priešo užimtas teritorijas, kad atremia priešo kariuomenę ir stumia tolyn nuo sostinės.
„Ukraina priešinasi. Tačiau ką reiškia priešintis? Ką reiškia kovoti? Vis labiau suprantame, kad mūsų žmonių gebėjimas priešintis priklauso dvasiniam lygmeniui, kad tai moralinė ir dvasinė kova.“ Pasak arkivyskupo, būtent dvasios stiprybė leidžia išlikti savimi, būti žmogumi nežmoniškomis sąlygomis. Pasipriešinimas ir išlikimas savimi yra viena iš dvasinės kovos formų.

„Kiekvienas, kas kovoja šią kovą, supranta, kad pasipriešinti galingam priešui įmanoma tik Šventosios Dvasios dovanojamo gėrio galia. Štai kodėl mes priešinamės malda ir artimo meilės darbais, geranoriškai padėdami tiems, kuriems reikia pagalbos“, – sakė arkivyskupas ir dar kartą visus – Ukrainą ir visą pasaulį – ragino priešintis blogiui ir melui. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode