Sprogimas

Pranciškus: neįgalieji gali būti gerais samariečiais

gerais„Išgyvename sunkaus išmėginimo metą, tačiau artėjančios Viešpaties Velykos primena, kad mirtis netars paskutinio žodžio. Laikykime degantį vilties žibintą“, – pasakė penktadienį, balandžio 1 d., popiežius Pranciškus Italijos pagalbos sergantiesiems autizmo liga federacijos delegacijai. Popiežius kalboje drąsino Federacijos narius darbuotis ne tik dėl žmonių su negalia, bet ir kartu su jais.
Popiežius kalbėjo apie svarbą kurti solidarumo tinklą. Nepraleiskime progos vieni kitiems padėti, atminkime tuos, kurie ypatingai kenčia, sakė Pranciškus, primindamas, kaip pandemija sunkiai paveikė vargstančius, senelius, žmones su negalia ir jų artimuosius, o per pastarąsias savaites prisidėjo dar ir karas Ukrainoje. Popiežius ragino atsiliepti į šiuos iššūkius „solidarumo tinklų kūrimu“: „solidarumu malda ir solidarumu artimo meilės darbais, virstančiais konkrečiu dalijimusi“.
„Visų žaizdų ir kentėjimų akivaizdoje nepraleiskime progos vieni kitiems padėti. Spręskime žmonių kentėjimo situacijas projektais ir siūlymais, kurie į centrą pastato pačius mažiausiuosius“, – sakė popiežius.

Pranciškus kalbėjo apie būtinumą skatinti visuomenes, kad jos būtų vis įtraukesnės, jautresnės neįgaliųjų, įskaitant sergančiuosius autizmu, poreikiams, gerbiant jų orumą: „Per dažnai patys trapiausi ir pažeidžiamiausi vyrai ir moterys marginalizuojami, nes jie laikomi kitokiais ar nenaudingais, kai iš tiesų jie yra didžiulis visuomenės turtas“.

Popiežius kvietė rinktis evangelinį gerojo samariečio kelią. „Šiame kelyje žmonės su negalia yra ne tik priimantieji pagalbą, bet ir teikiantieji pagalbą, o tai labai svarbu! Samariečiais gali būti žmonės su negalia, sergantieji autizmu, suteikiantys pagalbą kitam, galintys savo gebėjimais tarnauti bendruomenei.“

Popiežius, be kita ko, pasidžiaugė Federacijos renginiu, įvykusiu tuoj po jo audiencijos: keletas žmonių su autizmo negalia Šv. Petro aikštėje dalijo maistą nepasiturintiesiems. „Ši iniciatyva liudija gerojo samariečio stilių, o tai yra Dievo stilius: artumas, atjauta, švelnumas. Šios savybės leidžia pamatyti Dievo veidą, pajusti Dievo širdį, patirti Dievo stilių“, – patikino audiencijos dalyvius popiežius. Jis paragino Italijos pagalbos sergantiesiems autizmo liga federaciją tęsti savo gerus užmojus „kartu su autistais. Ne tik dėl jų, bet ir su jais“, – sakė Pranciškus. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode