Sprogimas

Kardinolas K. Krajewskis: malda gali sustabdyti karą Ukrainoje

maldaPirmadienį Vatikane buvo renkama pagalba nuo karo kenčiančiai Ukrainai. Neeilinę pagalbą į Ukrainą arba bent iki jos sienų nugabens Konradas Krajewskis, lenkų kilmės Romos kardinolas. Jis karo pabėgėliams veža humanitarinę paramą ir popiežiaus rožinius. Kardinolas išvyko pirmadienį, kovo 7 d.
Dirbantieji Vatikano valstybėje ir Šventojo Sosto institucijose galėjo pristatyti pagalbai skirtus daiktus, įskaitant maisto produktus ir medikamentus, specialiai šiam tikslui Governatorato aikštė įkurtame surinkimo punkte, prie pat Šv. Petro bazilikos. Pagalba bus vežama furgonais iš Vatikano į vakarinę Ukrainą.
Neeilinę rinkliavą Ukrainai organizuoja Popiežiaus labdaros institucija Apaštališkoji elemozinarija. Jos vadovas kardinolas K. Krajewskis, kuris asmeniškai veža popiežiaus ir Šventojo Sosto paramą, pasakė Vatikanui radijui misijos išvakarėse, jog nors nežino ar bus galima įvažiuoti į Ukrainą, kelionės tikslas yra aiškus – „pasiekti kenčiančius žmones ir paliudyti popiežiaus artumą, užtikrinti, kad juos užtaria ir meldžiasi su jais, nes tik malda gali sustabdyti karą“.

Apie kardinolo K. Krajewskio misiją pranešė popiežius sekmadienį, kalbėdamas vidudienio maldos susitikime. Jis kalbėjo apie dviejų Romos kardinolų misiją paliudyti ne tik jo ir Šventojo Sosto, bet visos Bažnyčios solidarumą. Ukrainos karo pabėgėlius Vengrijoje aplankys kardinolas M. Czerny, Tarnavimo integraliai žmogaus pažangai dikasterijos laikinasis vadovas. Jis išvyksta į Vengriją antradienį, kovo 8 d. Popiežius sekmadienį patikino, jog šiomis dviejų kardinolų misijomis siekiama „parodyti, jog Šventasis Sostas pasiryžęs daryti viską, tarnauti dėl taikos“.

„Dviejų kardinolų buvimas ten yra ne tik popiežiaus atstovavimas, bet ir visų krikščionių, kurie nori prieiti arčiau ir pasakyti: „Karas yra beprotybė! Sustokite, prašau! Pažvelkite į šį žiaurumą!““, – sakė Pranciškus. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode