Parama dėkojame




Sprogimas

Arkivyskupas S. Ševčukas: „Dieve, priimk mūsų pasninką ir maldą“

priimkŠiandien mes pasninkaujame ir meldžiamės, kad išvarytume velnią, karo ir mirties dvasią, sakė Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčios didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas trečiadienio, septintosios karo dienos, rytą paskelbtoje video žinioje.

Arkivyskupas dar kartą prašė ukrainiečių prisijungti prie viso pasaulio katalikų, kurie, popiežiaus Pranciškaus paraginti, šią dieną, Pelenų trečiadienį, pasninkauja ir meldžiasi už taiką.

Arkivyskupas sakė, kad ši diena yra ypatinga, nes ukrainiečiai jaučia, kad nėra vieni savo varge, nors karas tęsiasi, miestai ir kaimai ir toliau apšaudomi. Ypač didelį nerimą kelia žinios iš apgultų Ukrainos miestų, kuriuose jau dabar labai trūksta maisto ir vaistų.

„Esame vieningi maldoje. Tik jei būsime vieningi, būsime stiprūs ir galėsime išgyventi šį karą. Mūsų stiprybė yra vienybė.“ Tačiau vienybė maldoje yra kažkas gilesnio, sakė arkivyskupas. „Maldos vienybė yra ne kas kita, kaip Šventosios Dvasios galia ir vienybė. Vienydamiesi maldoje, suvokiame save kaip vienos Kristaus Bažnyčios sūnus ir dukteris, kaip Kūno narius, kurio galva yra Kristus.“

Arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas taip pat paragino pasninkauti, nes tai būdas būti solidariems su tais, kuriems šiandien neužtenka maisto. „Pasninkas yra labai svarbus. Jis reiškia atsikratyti visko, kas mus skiria, kas trukdo, ir tuo pačiu dalytis savo gyvenimu su kitais. Pasninkas – tai ir būdas išvaryti tą, kuris skaldo – velnią, karo dvasią, mirties dvasią.“

„Dieve, priimk mūsų pasninką ir mūsų maldą. Dieve, suvienyk mus visus. Tegul gyvybė nugali mirtį. Ir tegul bendra viso pasaulio malda atneša taiką Ukrainai“, – meldė arkivyskupas.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode