Sprogimas

Ukraina. Arkivysk. G. L. Grušas: vieningai melstis ir ginti taiką Europoje

grusas„Visos Europos vyskupai ir tikinčiųjų bendruomenės su visos Bažnyčios malda lūpose užtaria kenčiančius dėl dabartinio dramatiško įtampos laikotarpio ir primygtinai prašo tautų atsakingųjų, kad įsipareigotų išspręsti problemą per dialogą ir derybas, be ginklų panaudojimo“.

Šiais žodžiais trečiadienį, vasario 16 d., Europos vyskupų konferencijų tarybos pirmininkas Gintaras Linas Grušas, Vilniaus arkivyskupas, katalikiškos Italijos naujienų svetainės Agensirpokalbyje dalijosi mintimis apie bendras nuotaikas Europoje, taip pat Lietuvoje, apie svarbą pašalinti Ukrainai gręsiantį pavojų. Žinių svetainės atstovė su G. L. Grušu kalbėjosi ryšium su kitą savaitę Florencijoje vyksiančiu Viduržemio jūros regiono miestų merų ir vyskupų susitikimu, kurio uždarymo Mišias vasario 27 d. Šv. Kryžiaus bazilikoje aukos popiežius Pranciškus.

Pokalbis su Europos vyskupų konferencijų tarybos pirmininku G. L. Grušu neišvengiamai pakrypo į Ukrainą ir rytų Europą palietusią karo audros grėsmę, patikino Agensir bendradarbė. Arkivyskupas G. L. Grušas samprotavo, jog konflikto scenarijus paliestų ne tik du kraštus, bet visą Europą, pradedant kaimyninėmis šalimis. Pasak jo, Lietuvos praeities ir senolių atminties dėka visuomenė žino, ką reiškia to pasekmės, ir norėtų padaryti visą įmanoma, kad tai neįvyktų. Todėl Lietuvos vyskupai pakvietė kalbėti rožinio maldą už taiką Europoje ir pasaulyje.

„Negalime likti abejingi dėl nuolat dedamų pastangų destabilizuoti ir išardyti mūsų žemyno vienybę. Latvija, Lenkija ir Lietuva patyrė hibridinį įsiveržimą, kai prie Baltarusijos sienos suburti migrantai buvo paversti gyvais skydais padėčiai destabilizuoti. Dabar eskaluojama padėtis prie Rusijos ir Ukrainos sienos dėl geopolitinių ir ekonominių priežasčių. Reikia laikytis kieto atgrasymo nusistatymo. Kol Europos kraštai bus vieningi, atgrasymas pasitvirtins. Yra posakis „vienybėje jėga“, o mūsų atveju – ne tik jėga: vienybėje taika!“ – pasakė portalui G. L. Grušas, paraginęs su popiežiumi Pranciškumi pavesti Švč. M. Marijos, Europos Motinos, užtarimui ir politinių lyderių sąžinei visas pastangas dėl taikos. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode