Sprogimas

„Glousniou“ – 10 metų

Lapkričio 5-ąją Užlieknės kultūros namuose susirinko gausus būrys vietinių bei svečių. Iškilmingai buvo pasveikinta liaudiškos muzikos kapela „Glousnis“, vadovaujama Antano Erlickio, su garbingu dešimtmečiu.

Vakaronės metu susirinkusiems buvo priminta kapelos istorija, pagerbti vadovai. Nors ir keitėsi vadovai, bet atlikėjų branduolys liko ir tikisi dar ilgai gyvuoti. Pagerbti „Glousnio“ ir jos vadovo atvyko europarlamentaro Bronio Ropės padėjėja Daiva Puplauskienė, Lietuvos Respublikos Seimo narės Laimos Nagienės atstovė Aušra Poderienė, Tirkšlių seniūnijos seniūnas Juozas Kungys, Užlieknės kaimo bendruomenės pirmininkas Virginijus Žalkauskas, Mažeikių Trečiojo amžiaus universiteto rektorė Anita Avdaljan, Tirkšlių seniūnijos bendruomenės atstovai, Tirkšlių kultūros centro direktorė Salomėja Macijauskienė.

Savo muziką ir dainas jubiliejų švenčiančiai kapelai „Glousnis“ skyrė Židikų kultūros centro stilizuota kapela „Šatrija“, Šerkšnėnų kultūros centro Žemalės kultūros namų stilizuota kapela „Šerkšnė“.

Karštų klausytojų aplodismentų sulaukė jubiliejų švenčiančios liaudiškos muzikos kapelos „Glousnis“ svajingos, trankios dainos. Jos repertuare ir seniau skambėjusios dainos, ir naujos, nepamirštamos ir kapelos įkūrėjo Vytauto Dainiaus dainos.

Mažeikių rajono Tirkšlių kultūros centro Užlieknės kultūros namų liaudiškos muzikos kapela „Glousnis“ susikūrė 2012 m. liepos mėnesį Vytauto Dainiaus iniciatyva ir jau tų pačių metų rugpjūčio mėnesį dalyvavo Latvijos Respublikoje Saldus mieste miesto šventėje. Kolektyvo koncertinė pradžia buvo labai sėkminga, tad liaudiškos muzikos kapela ir daug koncertuoja ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje.

2014 metais kolektyvui pradeda vadovauti Raimondas Teniukas. 2018 metais kolektyvui vadovauti grįžta Vytautas Dainius. Daug kartų keičiasi kolektyvo sudėtis, tačiau kapela nepraranda kūrybinio polėkio ir tęsia savo veiklą.

2019 metais liaudiškos muzikos kapelos „Glousnis“ vadovu tampa Sigitas Petrikas. Jo vadovaujama kapela dalyvauja trečiajame kapelų festivalyje „Greižkem, susiedele“ Plungės rajono Žemaičių Kalvarijos kultūros centre.

Nuo 2020 metų liaudiškos muzikos kapelai vadovauja Antanas Erlickis. „Glousnis“ savo dainomis ir muzika linksmina ne tik Mažeikių rajono muzikos mylėtojus, bet daug koncertuoja Akmenės, Telšių rajono miestelių ir bendruomenių šventėse.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode