Parama dėkojame




Sprogimas

Sporto ir pramogų centras Mažeikiuose – utopija?

Mažeikių sporto ir pramogų centro statybos projektas kovo mėnesį svarstytas Mažeikių rajono savivaldybės tarybos komitetų posėdžiuose. Daugumai politikų nepritarus, kovo 30 d. vykusiame tarybos posėdyje tik pristatytas.

Į tarybos posėdį išsakyti sporto bendruomenės nuomonės atvyko rajono sporto klubų atstovai. Jų argumentai – sporto ir pramogų centras būtinas ne tik sportininkams, bet ir visiems gyventojams.

Savivaldybė inicijavo ne vieną susitikimą su Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Lietuvos krepšinio federacijos, vietos verslo, sporto klubų atstovais, projektuotojais.

Parengtas naujas investicijų projektas atvėrė realias finansavimo galimybes – būtų statomas mažesnio ploto, paprastesnės konstrukcijos, atitinkančius dabartinius poreikius, aukštesnės energetinės klasės statinys. Sulaukta palankaus Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimo: iš Valstybės investicijų programos Sporto ir pramogų centrui Mažeikiuose statyti skirta per 2,2 mln. Eur.

Bendra investicijų vertė sudarytų kone 7 mln. Eur: beveik 5 mln. Eur (70 proc.) – valstybės biudžeto lėšos, apie 2 mln. Eur (30 proc.) – Mažeikių rajono savivaldybės biudžeto lėšos.

Prie šio klausimo bus grįžta – dar kartą svarstoma Ekonomikos, finansų ir vietinio ūkio komitete, o vėliau ir taryboje.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode