Sprogimas

Spektaklis – Mažeikių geležinkelio stotyje

Rugsėjo 28 d. Mažeikių geležinkelio stotyje parodytas interaktyvus spektaklis ,,Šv. Genezijaus trupė keliauja po Europą“. Tai dar vienas XV tarptautinio Mažeikių meno festivalio renginys.

Senųjų menų studijos spektaklis vyko netradicinėje erdvėje – XIX amžių menančioje Mažeikių geležinkelio stotyje, kur susitiko muzika, šokis, daina bei aktorystės menas, kurių šaknys siekia baroko ir senesnius laikus.

Spektaklio pagrindinis motyvas – beribės vaizduotės ir fantazijos galimybės, kurios klajojančių artistų trupei leidžia stebinti ponus, įtikinti apie savo ir kitų šalių menų ir kultūros išmanymą. Tik atsidūrus išprususio žiūrovo akiratyje, aiškiai pasimato, kad vaizduojama Italijos Commedia dell’arte, Prancūzijos karališkojo dvaro spindesys, Anglijos jūreivių linksmas gyvenimas ar Ispanijos aistros.

Spektaklio dramaturgija švelniai jungia pagrindinius italų, prancūzų, ispanų, anglų teatro principus, o komiškumas ir saviironija priartina artistą prie žiūrovo. Spektaklyje naudojami interaktyvūs commedia dell'arte teatro elementai, įtraukę žiūrovą į dramaturgijos kūrimą. Nuostaba, estetika, senosios muzikos ir šokio elegancija bei jos banalumą neutralizuojantys komizmas ir saviironija – tai spektaklio ingredientai, kuriame žiūrovas tapo ne tik stebėtoju, bet ir dalyviu.

Režisierius Adrian Schvarzstein.

MKC nuotrauk.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode