Sprogimas

Žemalės bažnyčioje – festivalio koncertas

Rugsėjo 25 d. Žemalės Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje  vyko XV tarptautinio Mažeikių meno festivalio vargonų muzikos koncertas ,,Barokas ir baltiečiai”.

Tris muzikes iš Latvijos suvienijo instrumentų karaliaus, koloratūrinio soprano ir fleitos garsų sintezė.

 

Ilze Reine koncertuoja Latvijoje ir už jos ribų, taip pat, jau 24-erius metus dirba Rygos Šv. Jono bažnyčios vargonininke, choro vadove.

Fleitininkė Ieva Pudāne aktyviai koncertuoja kamerinių ansamblių sudėtyse, taip pat ir su šio koncerto vargonininke Ilze Reine rengia pasirodymus kaip duetas.

Gunta Gelgotė – Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistė, koncertuoja su plejada simfoninių bei kamerinių orkestrų, ansamblių sudėtyse.

Koncertinėje programoje skambėjo puošniąja baroko ornamentika perpinti A. Grandi, G. F. Händel, J. G. Müthel, J. S. Bach opusai, trumpam stabtelėta prie lietuvių kompozitorių V. Bartulio, A. Kubiliūno kūrinių bei susipažinta su latvių R. Dubros, R. Kalsons, R. Dubra, Ē. Ešenvalds kūryba.

Po koncerto profesionalus muzikantas, keliautojas, žurnalistas, straipsnių ir knygų autorius Gerimantas Statinis pristatė savo naujausią knygą „Romas Balčiūnas: didysis dūdų revoliucionierius“.

MKC nuotr.

Daugiau nuotraukų: (12) Facebook

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode