Parama dėkojame




Sprogimas

Ruzguose – muzikos ir vėjo harmonija

Šventė prasidėjusi sporto rungtimis – vakarop persikėlė į bendruomenės kiemelį. Ir nors didžiulis vėjas grasino atnešiąs lietų ir lankstė šimtamečius medžius, ruzgiškiai atsinešė gerą nuotaiką.

O kai nuotaika gera, tai ir oras nebaisus. Susirinkusiųjų pasveikinti atvyko Mažeikių apylinkės seniūnijos seniūnas Mantas Badaukis, renginį vedė Bugenių seniūnaitijos seniūnaitis Dovydas Baublys, kuris buvo ir vienas iš organizatorių. Šventėje susirinkusieji leido laiką bičiuliškai šnekėdami, o jiems nuotaiką kėlė gausus būrys atlikėjų. Su dviem grupėmis atvyko Antanas Erlickas: Užlieknės kultūros namų liaudiškos muzikos kapela „Glousnis“ ir Pikelių mišrus vokalinis ansamblis „Sodžius“. Šokėjai nenustigo vietoje, dainuojant Laižuvos kultūros centro kvartetui, Viekšnių kultūros centro duetui „Kastinga“. Savo dainomis džiugino kylanti jaunoji atlikėja Frėja Gineitytė, vėliau sceną užleidusi savo mamai – autorinių dainų atlikėjai Irenai Jokšienei. Šventę užbaigė atlikėjas Gediminas Kontvainis bei duetas „Dvi Karolinos“.

 

Žiupsnelis įdomybių

Ruzgų kaimo vietovardžiai užrašyti apie 1972 m.

Ąžuolynas – pieva su šimtamečiais ąžuolais Ruzgų kaime, centre, prie dvaro, Varduvos paupyje. Išlikę seni ąžuolai. Prie dvaro buvo didelis sodas, parkas. Dabar apsemta Varduvos tvenkinio.

Vadeikio pakalnė – dirva prie Varduvos upės. Upės senvagė ją dalijo į dvi dalis. Plotas apie 3 ha. Pavadinimas kilęs nuo žmogaus pavardės, kuris tą žemę anksčiau valdė. Dabar apsemta Varduvos tvenkinio.

Želvio lanka – pieva Ruzgų ir Juodeikių kaimuose. Prieina prie Varduvos upės, apaugusi krūmais. Plotas 3–5 ha. Pavadinimas kilęs nuo žmogaus pavardės, kuris ją valdė prieš II pasaulinį karą.

Žydų kapeliai – kapinaitės Ruzgų k., prie Varduvos upės, kur geležinkelis kerta upę. Apaugusios krūmais. Čia palaidoti karo metu sušaudyti žydai.

Autorės nuotr.

Daugiau nuotraukų: Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode