Sprogimas

Sedoje atidarytas Vaikų dienos centras

Sedos bendruomenės patalpose balandžio 28 d. oficialiai atvertas Vaikų dienos centras. Tai Mažeikių socialinių paslaugų tarnybos kartu su Mažeikių bendruomeniniais namai teikto projekto rezultatai.

Centrą lankys 25 vaikai, augantys socialiai remtinose bei socialinių, psichologinių ir kitokių sunkumų turinčiose šeimose. Panašios paslaugos bus teikiamos ir kitiems šių šeimų nariams.

Pasak Mažeikių socialinių paslaugų tarnybos direktorės Zitos Jonauskienės, centras veiklą pradėjo kur kas anksčiau, tik dėl pandemijos darbas vyko nuotoliniu būdu.

„Dirsim ne tik su vaikais, bet ir su šeimom, lankančių vaikų tėvais, – Budas.lt sakė Z. Jonauskienė. Pasak direktorės, čia dirbs socialinė darbuotoja ir jos padėjėja, o taip pat – ir vadovė darbui su šeimomis, kurios žinioje yra ir Mažeikių vaikų dienos centras.

„Ne visada ateis visi vaikai: vieni gali sirgti, kiti dėl kitų priežasčių ne kasdien lankys, tačiau apie 20 vaikų turėtų būti kasdien, – įsitikinusi Z. Jonauskienė. – Vasaros metu centras veiks visą dieną, mokslo metais – nuo pietų“.

Dienos centre jų lankytojai gaus socialines ir psichologines paslaugas, nemokamą maitinimą, pagal galimybes ir poreikį – materialinę paramą. Vaikai  turi galimybę ugdyti socialinius įgūdžius, gauti pagalbą pamokų ruošoje bei kitas paslaugas.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode