Parama dėkojame




Sprogimas

Neringoje policija dalins švilpukus, leisiančius išvengti susidūrimo su gyvūnais

Neringos policijos pareigūnai antradienį vairuotojams pradėjo dalinti specialias priemones – ultragarsinius švilpukus, padėsiančius išvengti susidūrimo su gyvūnais.

Kaip informavo Klaipėdos apskrities policija, tokių saugumo priemonių imamasi, nes itin saugomoje Kuršių nerijoje keliai vingiuoja mišku, o laukiniai gyvūnai dažnai užklysta ir į kurorto gyvenvietes.

Iš viso už kurorto savivaldybės prevencijos programai „Saugi bendruomenė – saugus aš“ skirtas lėšas nupirkta ir vairuotojams bus išdalinta 100 ultragarsinių švilpukų. 

Pasak policijos, tai yra nedidelis prie automobilio priekinio bamperio, arba šoninio veidrodėlio lengvai pritvirtinamas įrenginys – važiuojant automobiliui bent 30-40 kilometrų per valandą greičiu, į jį patenkantis oro srautas ima skleisti žmogui negirdimą, bet gyvūnus atbaidantį ultragarsą.

Policija pažymi, kad rizika susidurti su gyvūnais ypač išauga rudenį ir pavasarį, kai žvėrys rengiasi poravimuisi arba migruoja iš vienų ganyklų į kitas, taip pat gyvūnai aktyvesni tamsiuoju paros metu.

„Daugiausiai susidūrimų su gyvūnais įvyksta į kelią iššokus stirnai, lengvajam automobiliui susidūrus su briedžiu pasekmės gali būti itin tragiškos. Registruojama susidūrimų ir su šernais, lapėmis, ar kiškiais. Vien Neringoje šiemet jau užfiksuoti 27 automobilių susidūrimai su gyvūnais, pernai per visus metus – 31, o visoje Klaipėdos apskrityje per vienuolika šių metų mėnesių – 502 tokie eismo įvykiai“, – skelbia policija.

ltsa.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode