Sprogimas

Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga – kūrybinė akcija „Didelis spalvotas AČIŪ“

2020 m. gegužės 31 d., sekmadienį, Šiauliuose, Prisikėlimo aikštėje vyks Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirta akcija „Didelis spalvotas AČIŪ“. Šalyje susidariusi epideminė situacija pakoregavo įprastines šventės tradicijas Šiauliuose – 16-ąjį kartą turėjusi įvykti „Mažojo šiauliečio“ pažymėjimų įteikimo ceremonija nukeliama vėlesniam laikui, tačiau atmintinai dienai skirtas renginys įvyks. Paskutinę pavasario dieną organizuojama akcija suburs vaikučius ir jaunimą užsiimti kūrybine saviraiška, papuošti miesto aikštę ir pasidžiaugti pavasariniais spinduliais. Akcijoje vienu metu galės dalyvauti ribotas žmonių skaičius, todėl bus vykdoma išankstinė registracija.

Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė, organizatorius – Šiaulių kultūros centras.

Tarptautinė vaikų gynimo diena, įprastai švenčiama birželio 1-ąją, pasaulyje minima jau 70 metų. Atmintina diena primena visuomenei apie būtinybę saugoti bei gerbti vaikų teises ir įprastai suburia vaikus kūrybinei veiklai, žaidimams, koncertams ir smagiam pasibuvimui kartu. Tai diena, kurios metu visas dėmesys skiriamas vaikams.

„Šiais metais šiauliečiai švęsti pradės diena anksčiau – sekmadienį, paskutinę pavasario dieną. Nors dar negalime dideliu būriu šurmuliuoti ir linksmintis visi kartu, laikydamiesi visų saugumo reikalavimų, kviesime vaikus į akciją, kurioje jie laiką praleis smagiai ir jausis dėmesio centre. Prisikėlimo aikštėje mirgės spalvos, skambės muzika ir vaikų juokas“, – sako Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė.

Akcija „Didelis spalvotas AČIŪ“ vyks gegužės 31 d. nuo 12 val. iki 17 val. Prisikėlimo aikštėje. Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Žmonių gerovės ir ugdymo departamento direktorė Asta Lesauskienė sako, kad šia akcija siekiama ne tik pasidžiaugti Šiauliuose augančiais vaikais ir jaunuoliais, bet ir padėkoti visiems pedagogams: darželių auklėtojams bei jų padėjėjams, mokyklų mokytojams ir pagalbos specialistams, padėjusiems mums visiems susitelkti ir sėkmingai išgyventi nuotolinį ugdymąsi bei atrasti naujus, šiltesnius vaikas-šeima-mokytojas santykius kuriančią aplinką. Ant Prisikėlimo aikštės grindinio akcijos dalyviai spalvotomis kreidelėmis kurs piešinius, tapsiančius didžiule spalvota padėka Mokytojams. Organizatoriai žada, kad akcijos dalyviai ne tik linksmai ir kūrybiškai praleis laiką, bet ir sulauks saldžių dovanėlių, kurias įsteigė „Norfos“ labdaros ir paramos fondas.

Renginio metu piešiniai bus fotografuojami ir vėliau skelbiami Šiaulių kultūros centro „Facebook“ paskyroje. Už labiausiai patikusius piešinius bus galima balsuoti iki birželio 1 d. 24 val. Daugiausiai „patinka“ paspaudimų surinkusių nuotraukų autoriai bus apdovanoti prizais.

Kadangi dėl karantino apribojimų aikštėje vienu metu gali būti tik ribotas asmenų skaičius, dalyvauti akcijoje galės tik registruoti dalyviai – į aikštę vienu metu bus įleidžiama 30 žmonių, pagal iš anksto suderintą laiką. Registruotis į akciją galima el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. +370655 25521 iki gegužės 29 d. Vyresni nei 6 metų akcijos dalyviai turės dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones – veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones.

Organizatoriai primena, kad Šiauliuose tradiciškai šią dieną organizuojamas unikalus ir analogo Lietuvoje neturintis renginys „Aš – mažasis šiaulietis“ šiais metais nukeliamas į rugsėjo 1-ąją, Mokslo ir žinių dieną. Jamebus pasveikinti visi vaikai, gimę nuo 2019 m. gegužės 1 d. iki 2020 m. rugpjūčio 1 d.

Šiaulių kultūros centro informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode