Sprogimas

Telšių apskrities merai susitiko su LR Prezidentu

Šiandien LR Prezidentas Gitanas Nausėda Plungės dvare susitiko su Telšių apskrities – Plungės, Telšių, Mažeikių ir Rietavo rajonų – merais. Aptarti visam regionui aktualūs klausimai: valstybės funkcijų ir savivaldybės įmonių centralizavimo, Lietuvos ir užsienio investicijų pritraukimo į regioną, energetikos, transporto, žemės ūkio, kultūros ir švietimo bei kitomis temomis.

Susitikime dalyvavo ir Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė.

Vizito metu šalies vadovas su savo komanda lankėsi memoriale, skirtame Lietuvos žydų bendruomenėms ir garsiems litvakams atminti. Žemaitijos nacionaliniame parke įsikūręs sodas – unikalus žydų bendruomenių, kurių Lietuvoje iki 1940 m. buvo virš 200, įamžinimas.

15 val. šalies vadovas Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazijoje susitiks su gimnazijos ir regiono bendruomenėmis. Po šio susitikimo Alsėdžių kultūros namuose bus rengiama šalies vadovo ir jo komandos narių spaudos konferencija.

Tai antroji Prezidento darbinė išvyka už sostinės.

Šalies vadovo komandos nariai dalyvavo susitikimuose su įvairių sričių atstovais. Ekonominės ir socialinės politikos grupės komanda susitiko su nevyriausybinių organizacijų atstovais ir verslo bendruomene. Aplinkos ir infrastruktūros grupės nariai – su vietos aplinkos apsaugos darbuotojais bei Žemaitijos nacionalinio parko komanda. Patarėjai, atsakingi už nacionalinį saugumą, dalyvavo susitikimuose su įvairių tarnybų atstovais. Teisės grupės patarėjai susitiko su teisine bendruomene. Švietimo, mokslo ir kultūros grupės patarėjai – su švietimo įstaigų vadovais ir savivaldybių švietimo skyrių atstovais ir regionine kultūros taryba.

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

LR Prezidentūros nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode