Sprogimas

KaYra ir Justas: esam daugiau nei pora

 „Šok su žvaigžde dalyviai KaYra ir Justas yra ta projekto pora, kuriai aplinkiniai bene dažniausiai lipdo įsimylėjėlių etiketę, tačiau jų pirmasis įspūdis apie vienas kitą dar iki susitikimo buvo visai kitoks:

„Sužinojęs, kad šoksiu su Kristina apsidžiaugiau, nes, iš visų projekto žvaigždžių, ji man buvo turbūt labiausiai matytas veidas – esame anksčiau prasilenkę keliuose projektuose. Vis dėlto buvau nusiteikęs bendrauti su diva, laikančia save geresne už kitus. Reikėjo mažiau nei valandos, kad suprasčiau kaip klydau – Kristina labai paprastas ir atviras žmogus. – dalinasi Justas, o KaYra atsako itin panašiai:

„Prasidėjus projektui prasidėjo ir mano nugaros problemos, todėl tuo metu man buvo svarbiausia, kad paskirtas partneris būtų stiprus ir galėtų mane pakelti. Žinojau, kad jei nugaros skausmas tęsis, vienintelė išeitis išvengti traumų bus pakėlimai. Tuomet, dar nepažinodama Justo, maniau, kad jo arogancija taps iššūkiu, bet tai liko tik klaidingu pirmu įspūdžiu, nes Justas labai greit įrodė savo nuoširdumą, kūrybiškumą ir charizmą, kuri pasirodant šokių aikštelėje, manau, yra ypatingai reikšminga ir reikalinga.

 Pora sako, kad jiems taip susibendrauti padėjo sutapęs požiūris į šokio paskirtį ir tikslą. Siekdami pasirodymais pasakoti istoriją, susitikę statyti naujo šokio jie pradėdavo ne nuo technikos ar choreografijos, o nuo pokalbio apie būsimo šokio temą bei jos aktualumą ir santykį su KaYra ir Justu:

„Prieš sugalvodami statysiamo šokio idėją visuomet ilgai kalbamės apie tai, kas mums įdomu, gražu, juokinga, jautru. Jaučiau, kaip su kiekvienu šokio kūrimo procesu sužinodavau vis ką nors naujo apie Justą – apie jo mintis dabar, apie vaikystės prisiminimus. Esu dėkinga, kad Justas leido man per tai jį pažinti.– sako atlikėja.

Panašu, kad šią projekto porą finalo linkme nuvedė atvirumas vienas kitam. Šokių partneriai neslepia, kad abu yra itin emocionalūs ir lengvai užsidegantys, todėl repetuodami nebijo reikšti savo emocijų, kurios kinta neįtikėtinai greitai. Kaip jie patys teigia – nuovargio ašaras keičia juokas, jį – momentinis pyktis, šiltumas ir t.t. Nors aplinkiniams, iš šalies stebintiems tokį temperamentingą poros bendravimą, galėtų pasidaryti nejauku, partneriai sako, jog svarbiausia yra, kad jie abu itin vertina atvirumą ir patys žino, kad tokie emocijų pliūpsniai jų santykių negriauna. Beje, paklausti apie stipriausią emociją išprovokavusį šokį, abu sutinka, kad labiausiai porai įsiminė Vienos valso pasirodymas:

 „Gražių akimirkų buvo beprotiškai daug, bet Vienos valsas man tapo vienu jautriausių projekto momentų: šokio kūrimas, surenkant choreografiją iš pokalbių, kurių metu abu apsiverkėm; apsikabinimas ir ore jaučiamas vienybės jausmas, likus kelioms minutėms iki eterio; stipri emocija, atliekant kiekvieną kūno judesį; euforija, pirmą kartą gavus tris dešimtukus – tai buvo patirtis, kurią prisiminsiu dar labai ilgai. – sako KaYra ir priduria, kad po šio šokio norėjosi kas sekundę dėkoti Justui už viską, ką jie kartu sukūrė.

 Šokių pora džiaugiasi, kad daug ir dažnai dėkoja vienas kitam, o priežasčių tam daugybė – KaYrai svarbu, kad Justas jos atžvilgiu yra nesavanaudiškas šokių aikštelėje, kad yra be galo rūpestingas ir žavi talentu, kuriuo dalinasi su aplinkiniais, visuomet išlikdamas kuklus ir nelinkęs girtis. Tuo tarpu Justas sako, kad savo pavyzdžiu Kristina jį išmokė būti visiškai atviru ir nuoširdžiu – pripažinti savo perfekcionizmo siekį, kuris kartais gali padėti, o kartais – pakišti koją. Taip pat priduria:

„Kiekvienas šokis parodo man, kokia Kristina yra talentinga. Manau, jai reikia mesti dainavimą bei aktorės karjerą ir užsiimti šokiu – juokiasi, bet surimtėja – „Aš ja tikrai tikiu. Manau, kad aš tikiu ja labiau nei ji pati tiki savimi.

Tikėjimas bei pasitikėjimas vienas kitu, atvirumas ir nebijojimas dalintis savo įvairialypėmis patirtimis leido šiems „Šok su žvaigždedalyviams pasiekti projekto finalą, kuris bus rodomas jau šiandien, 21:00 val. per LRT. Vis tik abu projekto dalyviai sako, kad, nepriklausomai nuo būsimų rezultatų, jaučiasi be galo laimingi dėl visų neįkainojamų patirčių šokių aikštelėje:

„Ko gero abu pasiekėme savotišką projekto pergalę gavę po vieną gerą draugą savo gyvenimuose. Drąsiai galėčiau teigti, kad su Justu esam daugiau nei pora. Esam sielos draugai, siejami daugiasluoksnio ryšio – nuo kūrybinių idėjų vientisumo iki to, kad pabaigiam vienas kito sakinius. Manau, kad Justas yra geriausias partneris, kurį galėjau gauti, – sako Kristina Radžiukynaitė – KaYra.

Vis tik draugai kol kas nesileidžia į poros santykius, nors pasilieka sau galimybę skambiaja fraze „niekada nesakyk niekada.

LRT.LT nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode