Parama dėkojame




Sprogimas

Granulinis katilas – šildymo sistema, į kurią verta investuoti

Pasirinkti šildymo sistemą šiomis dienomis gali būti tikrų tikriausias iššūkis. Besirenkantiems šildymo sistemas neretai tenka atlikti įvairius skaičiavimus bei lyginti skirtingus variantus tol, kol galiausiai yra randamas priimtiniausias sprendimas. Vis dėlto nepaisant milžiniškos skirtingų šildymo sistemų gausos, didesnio populiarumo susilaukia būtent granuliniai katilai, kurie yra laikomi ne tik ekonomišku, tačiau taip pat ir efektyviu patalpų šildymo būdu.

Ne paslaptis, jog kaip ir kiekvienam katilui, granulinei šildymo sistemai taip pat yra būtinas kuras, kuriuo šiuo atveju yra medienos granulės. Medienos granulės yra priskiriamos biokuro segmentui. Tai reiškia, jog jos yra gaminamos iš visiškai natūralios medienos antrinių žaliavų, kurios susidaro atliekant pačius įvairiausius medienos apdirbimo darbus.

Kalbant apie granulinių katilų efektyvumą, be galo svarbu yra paminėti jų kokybę, nes nuo jos gali priklausyti ir granulinio katilo veikimas bei jo ilgaamžiškumas. Trumpiau tariant, prastos kokybės medžio granulės gali pakenkti net ir brangiems granuliniams katilams. Tuo tarpu renkantis kokybiškas granules, galima išlikti ramiems, jog tinkamai prižiūrima, ši šildymo sistema tarnaus ilgus metus.

Kodėl granulinės šildymo sistemos yra laikomos puikiu pasirinkimu?

Tiesą sakant, granulinių šildymo sistemų efektyvumas slypi ne tik pačiuose katiluose, tačiau taip pat ir jų kūrenimui skirtose medienos granulėse. Čia yra ypač svarbu paminėti, jog priešingai nei įprasta mediena, granulės degimo metu išskiria kur kas daugiau šilumos, o tai leidžia patalpas prišildyti greičiau. Efektyvios medienos granulių šilumos išskyrimo paslaptis slypi jų sudėtyje bei jų gamybos procese. Įprastai šis biokuro produktas yra gaminamas tik iš ypač gerai susmulkintų bei išdžiovintų medienos pjuvenų ir dulkių. Stipriai suspausta mediena įgauna granulės forma, o jos viduje nebūna jokių pašalinių oro tarpų. Tai leidžia granulėms degti ilgai bei degimo metu išskirti neįtikėtinus kiekius šilumos.

Kitas svarbus aspektas, leidžiantis granulinius katilus įvardinti kaip puikų šildymo sistemos pasirinkimą - jų išlaikymo kaina. Medienos granulės yra gana pigios, todėl išlaikyti šią šildymo sistemą tikrai nėra brangu.

Katilo funkcionalumas – didelę įtaką darantis reiškinys

Kaip ir dauguma kitų prietaisų, granuliniai katilai taip pat gali pasižymėti skirtingais funkcionalumais. Puikus to pavyzdys - automatiniai granuliniai katilai. Priešingai nei rankiniu būdu aptarnaujami katilai, automatiniai katilai geba automatiškai į deginimo krosnį perduoti medienos granules, kurios įprastai yra talpinamos specialiai tam skirtoje talpykloje, dar kitaip vadinamoje bunkeriu. Negana to, automatiniai katilai taip pat gali automatiškai užkurti bei užgesinti krosnį. Tuo tarpu rankiniais katilais įprastai tenka pasirūpinti patiems. Akivaizdu, jog automatiniai katilai yra kiek brangesni, tačiau reikėtų nepamiršti, jog jie taip pat suteikia ir papildomą komfortą.

Žinoma, granulinio katilo funkcionalumas nėra vienintelė priežastis, lemianti šių šildymo sistemų kainų skirtumus. Tai reiškia, jog kaina gali skirtis ir tuomet, jeigu katilai yra ir vienodo funkcionalumo. Trumpiau tariant, kainai taip pat įtaką gali daryti ir bendra katilo kokybė. Aukštesnės kokybės granulinių katilų gamyboje yra naudojami patvaresni komponentai, kurie padeda užtikrinti granulinio katilo ilgaamžiškumą. Patvaresni katilai taip pat rečiau genda, o tai laikui bėgant padeda sutaupyti dideles pinigų sumas. Taigi, investuoti į kokybišką granulinį katilą tikrai verta. Žinoma, taip pat nereikėtų pamiršti ir tiesioginės medienos granulių kokybės įtakos bei rinktis tik aukštesnės kokybės biokurą.

22-56

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode