Parama dėkojame




Svarbi informacija statinio (dalies) ekspertizės rangovų dėmesiui

rangovuValstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (Statybos inspekcija) skelbia aktualią informaciją atestuotiems statybos dalyviams, besiruošiantiems nuo 2022 m. gegužės 1 d. teikti pažymų apie statinio statybą be nukrypimų nuo esminių statinio projekto sprendinių (pažyma) ir deklaracijų apie statybos užbaigimą (deklaracija) tvirtinimo paslaugas.

Statinio (dalies) ekspertizės rangovus, planuojančius teikti šias paslaugas, Statybos inspekcija prašo užpildyti paslaugas teikiančių subjektų (naudotojų) formą (ją rasite čia).

Kadangi Statybos inspekcija ir Aplinkos ministerija planuoja viešai skelbti deklaracijų ir pažymų tvirtinimo paslaugas teikiančių įmonių sąrašą, pildant formą reikėtų pažymėti, ar įmonė sutinka, kad jos kontaktinė informacija būtų skelbiama viešai. Statybos inspekcija informuoja, kad paslaugas teikiančių įmonių sąrašą, kuris bus nuolat pildomas ir atnaujinamas, planuojama skelbti nuo balandžio 15 d.

Nors užpildytą ir pasirašytą formą bus galima pateikti (ją atnaujinti) bet kuriuo metu, tačiau siekiant sudaryti pirminį paslaugų teikėjų sąrašą, prašoma formą pateikti el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. iki balandžio 13 d. (trečiadienio).

Siekdama padėti statinio (dalies) ekspertizės įmonėms sklandžiai pradėti naujų paslaugų teikimą, Statybos inspekcija kartu su Aplinkos ministerija taip pat organizuoja diskusijų – mokymų ciklą, kurio metu apsvarstys keičiamų statybos techninių reglamentų nuostatas, o juos pakeitus pristatys svarbiausius teisinio reguliavimo pokyčius, Statybos inspekcijos planuojamą taikyti šių paslaugų kontrolės modelį ir Lietuvos Respublikos statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinės sistemos „Infostatyba“ (IS „Infostatyba“) realizuotas el. paslaugas.

Planuojamų reformos renginių ir pagrindinių įvykių kalendorių rasite čia.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode