Parama dėkojame




Sprogimas

Skolos išieškojimas iš fizinio asmens, ką reikia žinoti?

Greitas skolų išieškojimas tikriausiai aktualus kiekvienam, tiek fiziniam, tiek juridiniam asmeniui. Gali būti sunku žinoti, kada imtis veiksmų prieš skolininką, kuris negrąžins savo skolų. Žmonėms ištinka sunkūs laikai, tačiau faktas išlieka – kreditoriai turi teisę imtis atitinkamų veiksmų, kad susigrąžintų skolą ir sumažintų savo nuostolius. Kreditoriai turi daugybę pasirinkimų, nors, laimei, retai tenka įsitraukti į užsitęsusį bylinėjimąsi. Daugeliu atvejų pakanka vieno advokato laiško prieš imantis veiksmų, kad būtų paskatintas grąžinimas arba bent jau įtikintų vengiantį skolininką pradėti derybas dėl susitarimo. Skolų išieškojimo procesai kartais gali sukelti įmonėms problemų, susijusių su asmenimis. Asmenims (kai kuriais atvejais įskaitant ir individualius verslininkus) suteikiama daugiau teisinių ir reguliavimo priemonių nei įmonėms, pavyzdžiui, vartojimo kredito apsauga.

 

Pradedant teisminį procesą prieš asmenį greičiausiai bus taikomas išankstinis skolinių ieškinių protokolas – konkretus taisyklių rinkinys, reglamentuojantis įmonių požiūrį į skolų išieškojimo reikalavimus. Taigi, imantis skolų išieškojimo veiksmų, taip pat būtina pasikonsultuoti su praktinės patirties šioje srityje turinčiais teisės specialistais. Retai pasitaiko atvejų, kai pirmasis žingsnis bus teisinis veiksmas. Be išlaidų, teismai tikisi, kad kreditoriai imsis visų įmanomų veiksmų, kad ginčas būtų išspręstas neteisminiu būdu, prieš pareikšdamas teisinį ieškinį. Pasirengimo veiksmų ir protokolų praktikos nurodymai aiškiai nustato bendrą požiūrį, kurio šalys reikalauja prieš pradedant procesą, įskaitant: Skirkite laiko suprasti vienas kito poziciją. Susitarimas dėl kelio į priekį. Alternatyvių ginčų sprendimo būdų, tokių kaip tarpininkavimas, svarstymas. Imtis veiksmų, siekiant sumažinti ginčo sprendimo išlaidas. Verslo įsiskolinimams fiziniams asmenims (įskaitant atvejus, kai kreditorius arba skolininkas yra individualus verslininkas). Praktinio nurodymo tikslai yra sustiprinti išankstiniu skolinių ieškinių protokolu, kuriame nurodomas numatomas elgesys iki ieškinio, įskaitant:

Jei skolininkas atsako į jūsų reikalavimus užginčyti skolą arba teigia, kad negali sumokėti visos, galbūt norėsite apsvarstyti kitą žingsnį komerciniu susitarimu. Komerciniame susitarime šalys iš naujo derasi dėl skolos, kad skolininkui būtų realiau, nes tai bus pradinės skolos kompromisas. Pavyzdžiui, galite sutikti priimti: mažesnė suma galutinai padengiant skolą; arba mokėjimas pagal mokėjimo planą sutartu terminu. Svarbu bet kokią sutartį ar mokėjimo sąlygas įrašyti raštu. Taip ateityje nekiltų ginčų dėl skolos. Svarbu tai, kad turėtumėte rimtai apsvarstyti derybas dėl atsiskaitymo, net jei nesutinkate su bet kokiu skolininko iškeltu ginču ir manote, kad jis yra visiškai skolingas.

22-43c

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode