Parama dėkojame




Sprogimas

Aplinkos ministerija rūpinsis šunų, kačių, šeškų ir kitų mūsų augintinių gerove

rupinsisKetvirtadienį Seimas pritarė pavesti Aplinkos ministerijai formuoti gyvūnų augintinių gerovės valstybės politiką ir valdyti Gyvūnų augintinių registrą. Tikimasi, kad naujam šeimininkui pavyks apsaugoti šunis, kates, šeškus ir kitus augintinius, užtikrinti, kad būtų laikomasi jų priežiūros reikalavimų, o kontrolė bus efektyvesnė ir žiauraus elgesio atvejai nebesikartos.

Simboliška, kad sprendimas dėl šių svarbių funkcijų perdavimo Aplinkos ministerijai priimamas šiemet, Gyvūnų gerovės metais. 

„Aplinkos ministerija, atsakinga už gyvosios gamtos apsaugą, gebės rūpintis ir  gyvūnų augintinių gerove. Tikiu, kad išvien su visuomene praeitimi paversime  šių gyvūnų  kankinimus“, – teigia aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pakeitimai numato, kad Aplinkos ministerija iš Žemės ūkio ministerijos nuo 2023 m. sausio 1 d. perims teisėkūros funkcijas – rengs gyvūnų gerovę lemiančius teisės aktus. Taip pat Aplinkos ministerija perims gyvūnų augintinių ženklinimo ir registravimo reglamentavimą. 

Kol kas nutarta gyvūnų augintinių gerovės ir apsaugos politikos formavimo klausimus perduoti Aplinos ministerijai tik ta apimtimi, kuri šiuo metu teisės aktais priskirta Žemės ūkio ministerijai.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba liks atsakinga už gyvūnų globėjų, gyvūnų augintinių veisėjų, gyvūnų globos namuose ir gyvūnų augintinių viešbučiuose laikomų kačių, šunų ir šeškų ženklinimo ir registravimo reikalavimų laikymosi priežiūrą, taip pat toliau vykdys ir kitas galiojančio Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo jai  priskirtas funkcijas.

Tuo metu savivaldybių administracijoms numatoma pavesti kontroliuoti, ar šunų, kačių ir šeškų laikytojai ar savininkai nustatyta tvarka yra suženklinę ir užregistravę laikomus gyvūnus augintinius.

Šiemet Aplinkos ministerija glaudžiai bendradarbiaus su Žemės ūkio ministerija, siekdama sklandžiai perimti šią veiklos sritį, pereinamuoju  laikotarpiu parengs reikalingus teisės aktų projektus.  

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode