Parama dėkojame




Kaip įsigyti būstą, kad nereikėtų permokėti?

Kaip ir bet kurio kito nekilnojamojo turto, kaimo namo pirkimas yra ilgas procesas, reikalaujantis ypatingo dėmesio. Pirma, prieš perkant nuosavą namą, būtina susidėlioti prioritetus – kokiu atstumu nuo miesto, jei reikia būti prie tvenkinio, kas nori bendrauti, kokios planavimo išlaidos ir t.t. Taigi, jei namas naudojamas tik vasaros atostogoms, kai kuriuos privalumus, susijusius su miesto gyvenimu ir civilizacija, galima paaukoti siekiant sutaupyti pinigų perkant nekilnojamąjį turtą. Jeigu perkant nuolatinį gyvenamąjį būstą siekiama atsižvelgti į atstumą nuo būsto iki darbo ir/ar ugdymo įstaigų, kelių kokybę, ypač rudenį ir pavasarį, bei visų į namus nuvestų komunikacijų buvimą.

Tad nusprendus įsigyti daiktą, iškyla naujas klausimas: kaip teisingai įsigyti būstą? 

Taip išduodami dokumentai, kad sandoris būtų laikomas galiojančiu. Šiame etape turite užtikrinti, kad pardavėjas turėtų teisinius dokumentus, būtent:

  • Namo valstybinės nuosavybės registracijos liudijimas. Jei namą stato pardavėjas – įvaikinimas;
  • PTI techninis pasas, kuriame yra: sklypo planas, pastato aprašymas ir jo paskirtis bei aukšto planas;
  • Nuorodos, paimtos iš būsto knygos, jei žmonės registruojasi namuose;
  • Žemės nuosavybės pažymėjimas.

Kitame etape turite paruošti savo dokumentus, tokius kaip abiejų sutuoktinių asmenybę patvirtinantys dokumentai, vaikų gimimo liudijimai, santuokos liudijimas arba santuokos liudijimas ir vedybų sutartis (jei yra). Čia apskritai viskas, kartu su surinktų dokumentų paketu, gali būti siunčiama į atitinkamą agentūrą sandoriui užbaigti. Dabar, kai žinote, kaip įsigyti būstą per svetainę be tarpininko, kad išvengtumėte sukčiavimo ir neprarastumėte santaupų, geriau patikėti sandorio profesionalo veiksmus nei bet kam, besidominčiam sandorio sudarymu.

Kaip visi žinome, įsigyti užmiesčio namą yra daugelio svajonė, tačiau ką daryti, jei neturite pakankamai pinigų įsigyti nekilnojamojo turto? Na, žinoma, verta stebėti būsto paskolas. Galite pirkti ir seną namą, jį suremontuoti ir jame gyventi. Namo remontui rinkitės kokybiškas statybines priemones, kad jis ilgai jums tarnautų, jas rasite UAB Baumit.

Nustačius visus veiksnius, galite kreiptis į nekilnojamojo turto agentą, pranešti jam visus savo pageidavimus ir laukti, kol atsiras įvairios galimybės

Tačiau bet kuri nekilnojamojo turto agentūra už suteiktas paslaugas, žinoma, ims tam tikrą mokestį, vadinamą procentais. Jei jums įdomu, kaip pigiai nusipirkti būstą be agento, turėsite paprašyti draugo pagalbos arba paskelbti apie tai laikraštyje ir (arba) įdėti į nemokamą internetinę skelbimų lentą. Greičiausiai, kai reklamuosite, dažniausiai būsite vadinamas įvairių nekilnojamojo turto agentūrų atstovu, tačiau tarp tų skambučių tikrai turėsite tai, ko jums reikia.

22-18b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode