Parama dėkojame




Sprogimas

Nuotekų valymas – kiekvieno iš mūsų atsakomybė. Renkamės įrangą

Gyvenantys atokiau nuo miestų turi patys pasirūpinti savo namų ūkio nuotekomis. Žinoma, šiais laikais tai nėra problema, kadangi yra labai daug įrangų, kurios padeda ne tik kur kas paprasčiau sutvarkyti nuotekas, tačiau taip pat svarbiausia, kad tai nekelia žmogui jokio diskomforto.

Renkantis nuotekų valymo įrenginius reikia kuo daugiau dėmesio skirti smulkmenoms, kadangi jos nusako atitikimą, kuris derinamas prie tam tikro namų ūkio ir, žinoma, žmogaus galimybių. Pavyzdžiui, Švaistė kaina džiugina, tačiau gali reikėti galingesnės įrangos nei siūlo šis gamintojams. O kadangi įrenginiai yra perkami daugeliui metų – toks atitikimas yra labai svarbus.

·       Gyventojų skaičius.

Pirmiausia reikia įvertinti gyventojų skaičių, kadangi pagal jį perkama daugiau arba mažiau galinga įranga. Žinoma, visada geriau bandyti žvelgti į ateitį ir pirkti galingesnę, net jeigu šiuo metu jūsų būsto poreikius puikiai patenkina ir ne tokia naši. Juk padidėjus gyventojų skaičiui teks ją keisti kita, o tai – papildomos išlaidos. Ne tik pačios įrangos, tačiau ir montavimo darbų, kuriuos svarbu palikti savo sferos specialistams.

·       Vandens telkiniai greta.

Sistemos pasirinkimas kinta priklausomai ir nuo to – ar greta yra vandens telkinių. Visada geriausia, kai išvalytas vanduo patenka atgal į upes, prūdus, kur jis cirkuliuoja ir taip grįžta atgal į gamtos ratą. Tai yra ekologija. Tačiau jeigu vandens telkinio nėra – visada galima išvaldytą vandenį kaupti ir jį panaudoti daržų laistymui ar panašiai. Priklausomai nuo laikomo vandenes – kinta ir konkrečios įrangos pasirinkimas.

·       Atstumas iki kaimynų.

Renkantis įrenginius reikia įvertinti ir jų matmenis, kurie dažniausiai nulemia montavimo vietą. Reikia, kad ji būtų bent jau kelis metrus iki kaimynų. Tai yra optimali riba, kuri leidžia saugiai naudoti savo sistemas ir tuo pačiu nevarginti žmonių, kurie yra aplink jus.

·       Gruntinio vandens gylis.

Švaistė labai puikiai tinka tokiu atveju, kai gruntinis vanduo yra gyliai. Kito gamintojo sistemos, kurios pasižymi visai kitomis charakteristikomis – galbūt labiau tinka tuomet, kai gruntinis vanduo yra aukštai. Visada geriausia dėl šio aspekto yra tartis su specialistais, kadangi sunku suvokti – kokios sistemos reikia Jūsų atveju, nes pirmiausia atliekamas vandens matavimo lygis.

·       Kainos ribos.

Renkantis valymo įrenginius daugeliui svarbi kaina. Šiuo metu geriausia su jomis yra susipažinti internete. Tai padeda sutaupyti daug laiko. Taip pat galima pamatyti akcijas, kurios padės sutaupyti.

·       Keliami reikalavimai.

Reikia remtis LR keliamais reikalavimais, kuri nurodo, kad valymo įrenginiai turi būti efektyvūs ir tuo pačiu daryti neigiamos įtakos gamtai. Jeigu juos pirksite iš patikimų prekybos vietų – galite būti ramus, kad sistema bus tokia, kokios reikia ir kuri atitiks sertifikavimą.

·       Kvapas aplink.

Domėkitės, ar Jūsų pasirinkti įrenginiai skleidžia kvapą. Daugelis sukurti itin inovatyviai, tad niekas aplink nei estetine, nei akustine prasme – nežinotų, kad tokia sistema yra naudojama.

·       Įrangos patrauklumas.

Valymo įrenginiai yra kasami po žeme, taigi bus matomas tik jų dangtis. Pati įranga nebus matomoje vietoje, tad estetinis aspektas neturėtų būti svarbus.

·       Sertifikatai.

Galiausiai, pasikartosime, kad rinktis reikia tuos, kurie yra sertifikuoti. Tai įrodo kokybę, kuri jums tarnaus daug metų ir atitiks aplinkos apsaugos reikalavimus.

Nuotekų valymo įrenginiai yra ekologija, o gamtos saugojimas yra kiekvieno iš mūsų atsakomybė. Turite būti tvarus, turite būti atsakingas žmogus. O visa tai prasideda nuo vandens, kurį mes naudojame kasdien. Tinkamai išvalymas jis vėl galės būti panaudojamas dar kartą, tad maksimaliai atkurti tai, ką sunaudojame – labai svarbu.

22-40c

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode