Parama dėkojame




Sprogimas

Interjero idėjos moderniai virtuvei 2022 metams

Nors kiekvienas asmuo, norėdamas atnaujinti virtuvės interjerą pirmiausia turi atsižvelgti į savo poreikius ir finansines galimybes, susipažinti su 2022-ųjų namų dizaino tendencijomis taip pat gali būti naudinga. Taip galėsite lengviau nuspręsti, kurios virtuvės interjero detalės ar baldų spalvos jums labiau prie širdies, kurie prietaisai jums yra reikalingi ir kaip juos įkomponuoti virtuvėje, kad ši atrodytų ne tik šiuolaikiška ir madinga, bet taip pat joje būtų patogu gaminti maistą visai šeimai.

Pokyčiai dizaino tendencijose vyksta laipsniškai, todėl praeina ne vieni metai, kol viena mada pakeičia kitą. Tad išnagrinėję praėjusių metų tendencijas ir žvilgtelėję į ateities madas pateikiame jums septynias virtuvės interjero tendencijas, kurios bus madingos ne tik 2022-aisiais, bet ir ateinantį dešimtmetį.

Minimalizmo ir vintažo derinys

2022 metais ir dar kelis ateinančius metus virtuvėse turėtų vyrauti minimalizmas ir gamtą tausojančios medžiagos. Minimalus dizainas leidžia kurti švaros ir darnos įspūdį, todėl yra mylimas ir išlieka interjero tendencijų topuose jau ne vienerius metus. Teigiama, kad šiame chaotiškame pasaulyje, bent namų dizaine norisi atrasti ramybę ir darną. Virtuvės interjere netruks ir vintažinių detalių, kurios kurs jaukią atmosferą namuose. Tad klasikinius medinius spintelių paviršius, prancūziško stiliaus langus, senovinio dizaino čiaupus ir vintažinės išvaizdos buitinę techniką sutiksite ne vieno šiuolaikiška mada besidominčio žmogaus virtuvėje. Tiesa, funkcionalumo požiūriu vis tiek bus ieškoma modernių sprendimų. Tad išmanūs prietaisai, ištraukiamos spintelės, stalčiai su švelnaus užsidarymo funkcija ir panašios modernios detalės vis tiek išliks tendencingomis 2022 metais.

Paslėptas dizainas

Paslėptas dizainas neatsiejamas nuo modernizmo ir minimalizmo. Įmontuojami buitiniai prietaisai leidžia išvengti darbastalio apkrovimo ir padeda kurti švaros įspūdį. Jau kelis pastaruosius metus paslėptas dizainas yra labai mėgstamas ir jo populiarumas tik įsibėgėja. Anksčiau įmontuojamos buitinės technikos pasirinkimas buvo labai ribotas. Galėjote rinktis tik šaldytuvus, orkaites, virykles ir indaploves. Tačiau paslėpto dizaino madai pagavus pagreitį, elektronikos prietaisų gamintojai pradėjo siūlyti vis daugiau įmontuojamos įrangos. Dabar jūsų virtuvėje gali atsirasti modernus įmontuojamas kavos aparatas, mikrobangų krosnelė, šviestuvai, paslėptas gartraukis, o dar geresnis sprendimas – elektrinė viryklė su joje įmontuotu gartraukiu. Prekės ženklų, dizainų ir spalvų pasirinkimas taip pat nemenkas. 2022 metais moderniose virtuvėse pamatysite vis daugiau išmaniųjų belaidžių prietaisų, valdomų programėlėmis ar balsu. Išmaniųjų buitinių prietaisų plėtra atrodo daug žadančiai, o jų panaudojimas interjere suteikia virtuvei futuristinį vaizdą.

Jokių spintelių rankenėlių

2022 metais ir vėliau vis dažniau bus atsisakoma spintelių rankenėlių. Jas pakeis išmaniai atsidarančios ir užsidarančios durelės ir stalčiai arba išfrezuotos rankenos. Spintelių rankenų atsisakymas leidžia kurti itin modernaus stiliaus interjerą virtuvėje ir neužgožia durelių ar stalčių faktūros grožio. Nors rankenos yra linkusios traukti akį ir efektyviai prisideda prie jaukaus dizaino kūrimo, 2022 metais dailūs medienos raštai neturėtų būti apkrauti papildomomis detalėmis. Dar labiau minimalizmo įspūdį galite sustiprinti pasirinkdami plokščias priekines spintelių dalis be jokių papildomų detalių.

Natūralios medžiagos

Pernelyg rafinuotos praeities medžiagos, dažnai dirbtinės, išeina iš mados. 2022 metais iš naujo atrandamos natūralios medžiagos, tokios kaip akmuo, cementas, mediena ir pan. Šios medžiagos leidžia atkreipti dėmesį į kitus dizaino elementus ir padeda išlaikyti minimalizmo įspūdį, kuria jaukumo jausmą. Apsvarstykite galimybė tarpusavyje suderinti cemento ar akmens stalviršį su vidutinio tamsumo medienos spintelėmis ir leiskite natūraliems šių medžiagų raštams kurti pagrindą virtuvės dizaine. Rekomenduojama savo virtuvę suprojektuoti naudojant minimalų kiekį medžiagų, kurios jums artimiausios ir labiausiai atspindi jūsų ryšį su gamta. Natūralios neišdailintos medžiagos toli gražu nėra prastos. Jos atveria galimybes sužibėti kitiems interjero akcentams ir leidžia namuose sklisti natūralumo ir gamtos grožiui.

Sluoksniavimas

Sluoksniavimas yra naujas šių laikų dizaino terminas. Galima sluoksniuoti beveik viską – tekstūras, raštus, apšvietimą. Iš esmės reikia surasti pagrindinę modernios virtuvės interjero temą, tarkim, gamta, ir tada jau galite pradėti „žaisti“ su sluoksniavimu. Populiariausi sluoksniavimo būdai yra raštų sluoksniavimas. Pasirinkus vieną raštą galima jį sluoksniuoti įvairiose erdvės vietose skirtingomis spalvomis. Taip pat jau kelis metus populiaru sluoksniuoti apšvietimą užtikrinant aplinkos, darbo vietų ir dekoratyvinio apšvietimo darną.

Ekologinis stilius

Ekologinis stilius ir toliau išlieka populiarumo viršūnėje, todėl neabejodami įtraukite ekologiškų detalių į virtuvės interjerą. Pagrindas, kuriant ekologinį stilių, yra dėmesys natūralumui ir neutralių spalvų įtraukimas į dizainą, tokių kaip švelni mėlyna, šviežia žalia ar žemės spalvos. Tačiau šias spalvas galima praturtinti ir kitomis linksmomis gamtoje matomomis spalvomis, pavyzdžiui, geltona, vyšnine ir pan. Natūralaus medžio baldai taip pat puikiai atrodo įgyvendinant ekologinio stiliaus dizainą. Nepamirškite ir tekstūrų, nes jos neatsiejama šio stiliaus dalis – lininės staltiesės, rankšluosčiai, užuolaidos, gyvi augalai, moliniai indai ir vazonai. Visa tai stiprina ekologinio stiliaus įspūdį ir kuria jaukumą namuose.

Charakteringos salos

Jau ne vienerius metus vyrauja virtuvės salų mada. Šiais metais, turintiems didesnės erdvės virtuvę ir norintiems atnaujinti jos interjerą, verta pasvarstyti apie charakteringos salos įrengimą. Pagal 2022 metų interjero tendencijas virtuvės salos turėtų tapti pagrindiniu virtuvės akcentu. Jose galima įmontuoti dalį buitinės technikos ir kriauklę, įrengti valgymo erdvę, barą, sumontuoti spintelių ar stalčių. Nereikėtų bijoti įvairių medžiagų, tekstūrų ir ryškesnių spalvų panaudojimo. Be to, saloje galima įrengti atviras lentynas su LED apšvietimu, kurios suteiks jaukumo ir grožio namų erdvei.

Susipažinę su 2022 metų interjero tendencijomis virtuvėje, galėsite atlikti savo namų virtuvės rekonstrukciją, kuri išliks aktuali ir nepasens bent jau artimiausią dešimtmetį. Atminkite, svarbiausi akcentai visame interjere ateinančius kelis metus bus natūralios medžiagos, žemiškos spalvos, ekologija, minimalizmas, funkcionalumas ir modernizmas.

Asociatyvios nuotr. iš unsplash.com

22-37

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode